Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αρνίσια παϊδάκια με ασιατική σάλτσα BBQ

Απλά δοκιμάστε την! Η σάλτσα αυτή «δένει» τέλεια με τα παϊδάκια και θα σας κάνει να θέλετε να τα φτιάξετε ξανά και ξανά…

Παϊδάκια

  • 2 κιλά ‏Αρνίσια παϊδάκια

Για τη μαρινάδα

  • 40 γραμμάρια ‏Τζίντζερ φρέσκο ( τριμμένο )
  • 40ml ‏Χυμός λεμονιού
  • 3 ‏Σκελίδες σκόρδου ( λιωμένες )
  • 240ml ‏Σάλτσα σόγιας
  • 200ml ‏Λευκό, ξηρό κρασί

Για τη σάλτσα BBQ

  • 300 γραμμάρια ‏Ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1 ‏Αχλάδι (χοντροτριμμένο)
  • 160ml ‏Σάλτσα σόγιας
  • 40ml ‏Ξίδι μπαλσάμικο (λευκό)
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏Κέτσαπ
  • 1 κουταλιά του γλυκού ‏Μουστάρδα
  • 2 σκελίδες ‏Σκόρδο (Λιωμένες)
  • 20 γραμμάρια ‏Ζάχαρη άχνη
  • 130ml ‏Ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα ‏Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη Μαρινάδα:

  1. Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
  2. Βάζετε τα παϊδάκια, ανακατεύετε καλά να καλυφτούν, σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες, να μαριναριστούν.
  3. Σκουπίζετε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας από τη μαρινάδα και τα βάζετε στη σχάρα.
  4. Ψήνετε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά γκαζιού για περίπου 20 – 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (Εναλλακτικά, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στη λειτουργία του αέρα, στους 200° C, για 15 – 17 λεπτά).

Για τη Σάλτσα:

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Μοιράζετε τη σάλτσα σε ατομικά μπολάκια, ώστε, αν θέλετε, να «βουτάτε» τα παϊδάκια σας!

arnisis-paidakia-me-asiatiki-bbq

Πηγή: gastronomos.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend