Το πρωί σκέφτεστε πως θέλετε να φάτε κάτι ξεχωριστό και να κάνετε τη διαφορά κι εμείς σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε τα πιο αφράτα pancakes που μας έρχονται από μια χώρα με ιδιαίτερη κουζίνα, την Ιαπωνία!
Για εσένα που θέλεις ποικιλία έχουμε 7+ τέλειες συνταγές για pancakes!
Τα πιο αφράτα pancakes!
- Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος5 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος15 Λεπτά
- Μερίδες2
Για τα αφράτα Pancakes θα χρειαστείτε
- 1 αυγό μεγάλο
- 80 γρ. ξινόγαλα
- 1/2 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
- 1 πρέζα αλατιού
- 25 γρ. ζαχάρη
- 40 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 0,5 γρ. μαγειρική σόδα
- μερικές φέτες μπέικον και σιρόπι σφένδαμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα το αυγό, το ξινόγαλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Σε ένα ξεχωριστό ανακατεύετε με σύρμα τα στερεά υλικά, τα προσθέτετε στα υγρά και ανακατεύετε για να ενωθούν.
Ζεστάνετε το τηγάνι και παράλληλα αλείφετε την επιφάνεια με ανάλατο βούτυρο. Παίρνετε στρογγυλές φόρμες-δαχτυλίδια (κουπάτ) , τις αλείφετε με βούτυρο περιμετρικά και τις γεμίζετε με το μείγμα μέχρι τη μέση.
Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται μεγάλες φουσκάλες στην επιφάνεια. Γυρίζετε και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
Όσο μαγειρεύονται τα αφράτα pancakes μαγειρεύετε σε ένα άλλο τηγάνι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
Τοποθετείτε το ένα pancake πάνω στο άλλο και στη συνέχεια το μπέικον και τέλος περιχύνετε με σιρόπι σφένδαμου.