Υπέροχη βιολογική σοκολατίνα
Μια τέλεια και δροσερή βιολογική σοκολατίνα που θα συναρπάσει κάθε ουρανίσκο. Μια βιολογική συνταγή ιδανική για χορτοφάγους αλλά και όχι μόνο!
Υπέροχη βιολογική σοκολατίνα
- Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
- Μερίδες6
Για τη βιολογική σοκολατίνα θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση της σοκολατίνας
- 20-25 φοινίκια ξηρά χωρίς κουκούτσι
- 1 ½ φλιτζ. καρύδια
- 1 κ.γ. πάστα βανίλιας ή essence βανίλιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 φλιτζ. σκόνη κακάο
Υλικά για την κρέμα της σοκολατίνας
- 4 αβοκάντο ώριμα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα μέντας (προαιρετικό)
- 3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 5 κ.σ. γλυκαντική ουσία της επιλογής σας (στέβια, φρουκτόζη κτλπ)
- 1 κ.σ. πάστα ή essence βανίλιας
Υλικά για την επικάλυψη
- 3 αβοκάντο ώριμα
- 1 κ.γ. πάστα βανίλιας
- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
- 1/4 φλιτζ. + 2 κ.σ σκόνη κακάο
- 5 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί και αφήνετε τελευταίο το αλεύρι για να προσθέσετε όσο πάρει η ζύμη σας μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθετε σε κουλουράκια και τοποθετείτε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στον αέρα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά στον αέρα.
Πηγή: xrysessyntages.com