Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Συνταγή για πανετόνε ιταλικό: Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο κέικ με άρωμα Ιταλίας!

Το πανετόνε είναι ένα γλυκό κέικ για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο! Ακολουθήστε βήμα βήμα την αυθεντική συνταγή για πανετόνε ιταλικό και δείτε πόσο εύκολη είναι. Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο κέικ, η συνταγή του οποίου μας έρχεται από την Ιταλία. Αυτό το υπέροχο κέικ των Χριστουγέννων μπορεί να φαγωθεί είτε την περίοδο των εορτών είτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Για γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι φρούτο θέλετε μιας και το αποτέλεσμα θα είναι ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα.

Πανετόνε αυθεντική ιταλική συνταγή

πανετόνε
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 20 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για τη συνταγή για πανετόνε ιταλικό θα χρειαστείτε

    • 600 γρ. ‏αλεύρι
    • 100 γρ. ‏μαγιά φρέσκια
    • 150 γρ. ‏βούτυρο
    • 150 γρ. ‏ζάχαρη
    • 400 γρ. ‏cranberries, ξανθές σταφίδες και/ή ξερά φρούτα της αρεσκείας σας
    • 3 ‏αυγά
    • Λίγο ‏νερό

    Εκτέλεση

    1

    Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε τη μαγιά, το βούτυρο και τη ζάχαρη.

    2

    Ανακατεύετε και προσθέτετε τα φρούτα, 3 αυγά και το νερό. Ζυμώνετε για 5′-10′.

    3

    Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνετε για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

    4

    Τοποθετείτε τη ζύμη σε μια κυλινδρική φόρμα και την αφήνετε για ακόμα 2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220.

    5

    Ψήνετε για μια περίπου ώρα και ξεφορμάρετε αμέσως.

    6

    Κόβετε το κέικ σας αφού έχει κρυώσει εντελώς!

    Διαφήμιση

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend