Το πανετόνε είναι ένα γλυκό κέικ για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο! Ακολουθήστε βήμα βήμα την αυθεντική συνταγή για πανετόνε ιταλικό και δείτε πόσο εύκολη είναι. Πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο κέικ, η συνταγή του οποίου μας έρχεται από την Ιταλία. Αυτό το υπέροχο κέικ των Χριστουγέννων μπορεί να φαγωθεί είτε την περίοδο των εορτών είτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Για γέμιση μπορείτε να βάλετε ότι φρούτο θέλετε μιας και το αποτέλεσμα θα είναι ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο κέικ με φρούτα.
Δες όλες μας τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας (100+) εδώ!
Πανετόνε αυθεντική ιταλική συνταγή

- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 20 Λεπτά
- Μερίδες8
Για τη συνταγή για πανετόνε ιταλικό θα χρειαστείτε
- 600 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. μαγιά φρέσκια
- 150 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. cranberries, ξανθές σταφίδες και/ή ξερά φρούτα της αρεσκείας σας
- 3 αυγά
- Λίγο νερό
Εκτέλεση
Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτετε τη μαγιά, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε και προσθέτετε τα φρούτα, 3 αυγά και το νερό. Ζυμώνετε για 5′-10′.
Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνετε για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετείτε τη ζύμη σε μια κυλινδρική φόρμα και την αφήνετε για ακόμα 2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220.
Ψήνετε για μια περίπου ώρα και ξεφορμάρετε αμέσως.
Κόβετε το κέικ σας αφού έχει κρυώσει εντελώς!
Διαφήμιση
Διαφήμιση