Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κλασική ιταλική συνταγή για τιραμισού

Η κλασική ιταλική συνταγή για τιραμισού. Υπέροχο γλυκό και πολύ εύκολο που θα το φτιάξετε ξανά και ξανά!

Όσοι προσέχουν μπορούν να δοκιμάσουν τη συνταγή για τιραμισού χωρίς αυγά, ενώ για τους ερωτευμένους έχουμε και το… τιραμισού καρδιά!

Κλασική ιταλική συνταγή για τιραμισού

τιραμισού
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος30 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για τη συνταγή για τιραμισού θα χρειαστείτε

    • 4 ‏αυγά
    • 500 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε
    • 200 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
    • 1 1/2 πακέτο ‏σαβαγιάρ
    • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ
    • 1 δόση ‏βανίλια
    • 1 κούπα ‏καφέ εσπρέσο (ή έστω φίλτρου)
    • ‏κακάο για πασπάλισμα

    Εκτέλεση

    1

    Έχετε βγάλει το μασκαρπόνε από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Σε διαφορετικό σκεύος χτυπάτε τους κρόκους καλά, στη συνέχεια προσθέστε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

    2

    Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι με μεγάλες αεράτες κινήσεις για να γίνει η κρέμα μας όσο πιο αφράτη γίνεται. Φτιάχνετε τον καφέ και τον ρίχνετε σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτετε το κονιάκ και ξεκινάτε να βουτάτε ένα-ένα τα σαβαγιάρ. Μοιράζετε μία πρώτη σειρά στα μπολ μας (ή σε ένα μεγάλο) και απλώνετε από πάνω μια πλούσια δόση κρέμας.

    3

    Προσθέστε 2η σειρά σαβαγιάρ και ακόμα μία δόση κρέμας και τα βάζετε στο ψυγείο όπου τα αφήνετε για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Όταν «σφίξει» το πασπαλίζετε με κακάο και είστε έτοιμοι!!!

    Διαφήμιση

    ιταλική συνταγή για τιραμισού

    Πηγή: bostanistas.gr

    3.3/5 - (11 votes)

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend