Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμαράκια γεμιστά , μπελαλίδικη συνταγή από την αγαπημένη μας Μυτιλήνη !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κόκκαλο και κόβοντας τα πλοκάμια σε κομματάκια.
- Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα κεφάλια με τα κρεμμύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, το καλοπλυμένο ρύζι, το μαϊντανό, το μισό από το λάδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα ράβετε ή τα κλείνετε με μία οδοντογλυφίδα.
- Βάζετε τα καλαμαράκια σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μερικούς κόκους μπαχάρι. Αφήνετε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά. (Επίσης μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο. Απλό και σπέσιαλ!)
Πηγή : icookgreek