Καλαμαράκια στη σχάρα με φέτα
Ένας μεζές από την Αλόννησο και το όμορφο εστιατόριο της Μάγδας Αναγνώστου “Ελαιώνας” στην υπέροχη παραλία του Λεφτού Γιαλού.
Για να συμπληρώσουμε τα καλαμαράκια ιδανικά χρειαζόμαστε πράσινη σαλάτα ή με λαδερά φρέσκα φασολάκια ή μπάμιες.
Για τα καλαμαράκια στη σχάρα θα χρειαστείτε:
- 4 καλαμαράκια, συνολικού βάρους 900 γρ περίπου
- 4-8 μακρόστενα κομμάτια τυρί φέτα, ένα δάχτυλο περίπου μακριά
- 90 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 3-4 φύλλα φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
- αλάτι & πιπέρι
- φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα καλαμάρια, χωρίς όμως να τ’ ανοίξετε στη μέση.
- Τα πλένετε προσεκτικά, μέσα κι έξω, κι αφήνετε να στραγγίξουν καλά.
- Βάζετε τα καλαμαράκια μαζί με τα πλοκάμια τους σ’ ένα ρηχό πιάτο, σε μία μόνο στρώση, και τοποθετείτε ανάμεσα τα κομμάτια του τυριού.
- Για να φτιάξετε τη μαρινάρα, ρίχνουμε σ’ ένα μπολ το λάδι, το σκόρδο και τη μαντζουράνα, τα χτυπάτε όλα μαζί και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνετε τα καλαμάρια, σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες, γυρίζοντας μία φορά.
- Βάζετε σε κάθε καλαμάρι 1-2 κομμάτια τυρί και μερικά κομματάκια από τα φύλλα της μαντζουράνας και τοποθετείτε τα καλαμάρια σε μια σχάρα που την έχετε αλείψει με λάδι, ή σ’ ένα δίσκο. Περνάτε τα πλοκάμια σε σουβλάκια.
- Προθερμαίνετε το γκριλ σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα.
- Ψήνετε τα γεμιστά καλαμάρια για 6 περίπου λεπτά και μετά γυρίζετε προσεκτικά.
- Συνεχίζετε το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμα και μετά ψήνετε και τα σουβλάκια με τα πλοκάμια για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να καψαλιστούν ελαφρά.
- Σερβίρετε γαρνίροντας γύρω γύρω με τις φέτες λεμονιού, για όποιον θέλει να προσθέσει λεμόνι.
Πηγή: gourmed.gr
Διαφήμιση