Καλοκαιρινή τούρτα με γιαούρτι
Μια ελαφριά συνταγή, εύκολη και γρήγορη. Η καλοκαιρινή τούρτα με γιαούρτι θα σας κρατήσει «συντροφιά» τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού!! 🙂
Για τη βάση θα χρειαστείτε
- 250 Γραμμάρια Μπισκότα digestive
- 80 γραμμάρια Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα θα χρειαστείτε
- 500 γραμμάρια Γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1 Βανίλια
- 2 Μεγάλα φύλλα (10 γραμμάρια ή 5 μικρά των 2 γραμμαρίων το καθένα) ζελατίνη
- 100 γραμμάρια Άχνη ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε
- 1 φλιτζάνι Ψιλοκομμένο περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Θρυμματίζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα.
- Προσθέτετμε το βούτυρο και τα “ψιχουλιάζετε”.
- Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια και να κολλήσει στη φόρμα.
- Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οCγια 10΄ και τo αφήνετε να κρυώσει.
- Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να φουσκώσει για 15΄.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί (παχύρρευστη μορφή).
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμη 1΄.
- Βάζετε το γιαούρτι και χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1΄.
- Στύβετε τις ζελατίνες και τις βάζετε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν (περίπου 1΄).
- Αφήνετε να γίνουν χλιαρές.
- Τέλος τις προσθέτετε στη λευκή κρέμα και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄.
- Αδειάζετε την κρέμα στο κρύο πλέον μπισκότο.
- Αφήνετε στο ψυγείο για 3΄ να σφίξει.
- Ξεφορμάρετε και κόβουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρετε με περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού.
Πηγή: argiro.gr
Διαφήμιση