Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καμουφλαρισμένο γαλακτομπούρεκο

Το καμουφλαρισμένο γαλακτομπούρεκο είναι μια συνταγή για όλη την οικογένεια με απαλή κρέμα και τραγανό φύλλο.

Για το γαλακτομπούρεκο θα χρειαστείτε

  • 20 ‏φύλλα κρούστας
  • 200 γραμμάρια ‏λιωμένο βούτυρο
  • 120 γραμμάρια ‏αλεύρι
  • 4 ‏αυγά
  • 1 κλωναράκι ‏βανίλια
  • ‏ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
  • ‏κανέλα, για το πασπάλισμα
  • 1 λίτρο ‏γάλα
  • 200 γραμμάρια ‏ζάχαρη

Ingredients

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το κλωναράκι βανίλιας και τα βάζετε στη φωτιά. Σ’ ένα λεκανάκι ανακατεύετε με μια κουτάλα τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά.
  2. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνετε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα αυγών – ζάχαρης και ανακατεύετε.
  3. Αδειάζετε το καινούργιο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Τότε, κατεβάζετε από τη φωτιά και την αδειάζετε σ’ ένα καθαρό σκεύος. Σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα.
  5. Όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήετε, αφαιρείτε τη βανίλια και τη μαλακώνετε μ’ ένα σύρμα ή στον κάδο του μίξερ, για να αποκτήσει λεία υφή.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  7. Απλώνετε σ’ ένα ταψί 30×40 εκ. τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνετε την κρέμα πάνω στα φύλλα.
  8. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά.
  9. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Tip: Για να μη πανιάσουν τα φύλλα από το βούτυρο προτείνουμε να τα ραντίσετε με το βούτυρο κι όχι να τα αλείψετε απευθείας με το πινέλο.

Συνταγή για γαλακτομπούρεκο εύκολη

πηγή

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend