Καμουφλαρισμένο γαλακτομπούρεκο
Το καμουφλαρισμένο γαλακτομπούρεκο είναι μια συνταγή για όλη την οικογένεια με απαλή κρέμα και τραγανό φύλλο.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το κλωναράκι βανίλιας και τα βάζετε στη φωτιά. Σ’ ένα λεκανάκι ανακατεύετε με μια κουτάλα τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά.
- Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνετε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα αυγών – ζάχαρης και ανακατεύετε.
- Αδειάζετε το καινούργιο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
- Τότε, κατεβάζετε από τη φωτιά και την αδειάζετε σ’ ένα καθαρό σκεύος. Σκεπάζετε την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην κάνει κρούστα.
- Όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήετε, αφαιρείτε τη βανίλια και τη μαλακώνετε μ’ ένα σύρμα ή στον κάδο του μίξερ, για να αποκτήσει λεία υφή.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Απλώνετε σ’ ένα ταψί 30×40 εκ. τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνετε την κρέμα πάνω στα φύλλα.
- Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Tip: Για να μη πανιάσουν τα φύλλα από το βούτυρο προτείνουμε να τα ραντίσετε με το βούτυρο κι όχι να τα αλείψετε απευθείας με το πινέλο.