Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κανελένιες ροδέλες μήλου

Ένα σνακ πρωτότυπο και ασυνήθιστο , οι κανελένιες ροδέλες μήλου είναι σίγουρα μια έκπληξη που θα κλέψει τις εντυπώσεις !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτετε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη το αλάτι, και 1/4 της κ.γ. κανέλα και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε καλά το αυγό με το ξινόγαλα.
  3. Σε ένα τρίτο πιάτο ανακατεύετε το υπόλοιπο 1/3 του φλ. ζάχαρη και 2 κ.γ. κανέλας.
  4. Κόβετε τα μήλα σε ροδέλες 0,6 εκ. Αφαιρείτε το εσωτερικό τους (σπόροι ,ίνες κλπ.). Οι ροδέλες πρέπει να έχουν πλάτος 0,6 εκ. Στη συνέχεια τις περνάτε από απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφηθεί η περίσσια υγρασία.
  5. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  6. Όσο το λάδι ζεσταίνετε, ανακατεύετε πολύ το μείγμα με το αλεύρι με το μείγμα με το ξινόγαλα μέχρι να μην υπάρχουν πια σβόλοι.
  7. Βουτάτε τις ροδέλες μήλου (μια κάθε φορά) στο μείγμα. Χτυπάτε ελαφρά τις ροδέλες στο χείλος του μπολ για να φύγει η περίσσεια ποσότητα μείγματος.
  8. Τοποθετείτε απαλά τις ροδέλες μήλου στο ζεστό λάδι και τηγανίστε σε μικρές δόσεις. Γυρίζετε συχνά ώστε να καφετίσουν κι από τις 2 πλευρές.
  9. Μόλις οι ροδέλες γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες μεταφέρετε σε ένα πιάτο με στρωμένο απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
  10. Βουτάτε κάθε ροδέλα μήλου στη κανέλα και τη ζάχαρη για να καλυφθούν ομοιόμορφα. Τοποθετείστε τα σε μια σχάρα και σερβίρετε. Μην τοποθετείσετε τις ροδέλες όλες μαζί σε πιάτο γιατί θα χαλάσει η υφή τους και θα “μουλιάσουν”. Σερβίρονται ζεστές !

kanelenies-rodeles

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tiphero.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend