Κανελόνια από κρέπες
Τα κανελόνια από κρέπες είναι μία εναλλακτική συνταγή για να φτιάξετε κανελόνια. Σας εγγυόμαστε όμως πως το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο!
Για τα κανελόνια από κρέπες θα χρειαστείτε
- 16-18 Κρέπες
- 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 300 γραμμάρια κιμάς
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- 2 φλιτζανια του τσαγιού ζεματισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κρόκους αυγών
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού σάλτσα τομάτα
- Τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο ώσπου να μαραθεί και προσθέτετε τον κιμά.
- Τον σοτάρετε μερικά λεπτά και ρίχνετε το ζωμό αφού τον διαλύσετε σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.
- Αφήνετε τον κιμά να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα ώσπου να μείνει με το βούτυρο.
- Ρίχνετε το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τους κρόκους αυγών και τη φρυγανιά.
- Μοιράζετε το παραπάνω μείγμα πάνω στις κρέπες και τις διπλώνετε σε σχήμα φακέλου.
- Τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, σκεπάζετε με νόστιμη σάλτσα τομάτα και πασπαλίζετε με αρκετό τυρί.
- Ψήνετε τις κρέπες σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
- Τις σερβίρετε ζεστές.
Tip: Προσθέτετε στο μείγμα 1 κουταλιά του τσαγιού θρυμματισμένο κόλλιαντρο.
Πηγή: sintages-jotis.gr
Διαφήμιση