Κανελόνια με μοσχαρίσιο κιμά, μελιτζάνες, κολοκύθια και ψητές πιπεριές Φλωρίνης
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το αυριανό σας μεσημεριανό μιας που συνδυάζει λαχανικά με τον μοσχαρίσιο κιμά κι όλα αυτά τυλιγμένα σε λαχταριστά κανελόνια !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Βράζετε τα λαζάνια για 5-6 λεπτά.
- Τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζετε, τα στεγνώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε 150 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.
- Τις αλατίζετε, τις σουρώνετε και τις βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κολοκύθια.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη σάλτσα κιμά, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα βότανα και την ντομάτα κονκασέ. Αλατίζετε και δοκιμάζετε.
- Παίρνετε ένα φύλλο λαζάνι, βάζετε επάνω του λίγη από τη γέμιση (70 γρ. περίπου) και πιάνοντας την κάτω πλευρά του ζυμαρικού το τυλίγετε σε ρολό, το κάνετε κανελόνι.
- Το αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια.
- Σε ένα ταψί διαστάσεων 24×30 εκ. αδειάζετε τη σάλτσα ντομάτα και πάνω της τοποθετείτε τα κανελόνια, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Περιχύνετε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ, για 15 λεπτά περίπου.
Πηγή: yannislucacos
Διαφήμιση