Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κανελόνια με μοσχαρίσιο κιμά, μελιτζάνες, κολοκύθια και ψητές πιπεριές Φλωρίνης

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το αυριανό σας μεσημεριανό μιας που συνδυάζει λαχανικά με τον μοσχαρίσιο κιμά κι όλα αυτά τυλιγμένα σε λαχταριστά κανελόνια !

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα λαζάνια για 5-6 λεπτά.
  2. Τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζετε, τα στεγνώνετε και τα λαδώνετε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε 150 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.
  4. Τις αλατίζετε, τις σουρώνετε και τις βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κολοκύθια.
  6. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη σάλτσα κιμά, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές, τα βότανα και την ντομάτα κονκασέ. Αλατίζετε και δοκιμάζετε.
  7. Παίρνετε ένα φύλλο λαζάνι, βάζετε επάνω του λίγη από τη γέμιση (70 γρ. περίπου) και πιάνοντας την κάτω πλευρά του ζυμαρικού το τυλίγετε σε ρολό, το κάνετε κανελόνι.
  8. Το αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο με μια νωπή πετσέτα.
  9. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λαζάνια.
  10. Σε ένα ταψί διαστάσεων 24×30 εκ. αδειάζετε τη σάλτσα ντομάτα και πάνω της τοποθετείτε τα κανελόνια, το ένα δίπλα στο άλλο.
  11. Περιχύνετε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα.
  12. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ, για 15 λεπτά περίπου.

kanelonia me kima

Πηγή: yannislucacos

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend