Κανταΐφι με κρέμα και αμύγδαλα
Το κανταΐφι είναι το αγαπημένο μας γλυκό εδώ στο foodmaniacs, οπότε δύσκολο να είμαστε αντικειμενικοί στην περιγραφή του!
Πραγματικά πρόκειται για ένα γλυκό τόσο γευστικό που αξίζει να το ετοιμάσετε…
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Σε βουτυρωμένο ταψί ανοίγουμε το κανταΐφι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Παράλληλα βράζετε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7-8 λεπτά κι αφήνετε λίγο να κρυώσει.
- Βγάζετε το κανταΐφι από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι κι αφήνετε να κρυώσει.
- Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα ,την ζάχαρη,το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθούν, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, τις βανίλιες κι ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα λίγα από τα ψημένα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύετε.
- Απλώνετε την κρέμα πάνω στο κρύο κανταΐφι.
- Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και την τρούφα.
- Αφήνετε να σταθεί και να κρυώσει η κρέμα και το βάζετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή και από την προηγούμενη μέρα). Είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
Πηγή: chefoulis.gr