Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καραμέλες σοκολάτας

To τέλειο γλύκισμα – κέρασμα για μικρούς και μεγάλους. Αυτές οι καραμέλες σοκολάτας μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως κέρασμα στο σπίτι σας, είτε σαν δώρο πηγαίνοντας σε ένα φιλικό σπίτι είτε ακόμα και σε μπομπονιέρες! Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Για τις καραμέλες σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏υποβρύχιο, με γεύση βανίλιας
  • 100 γρ. ‏κουβερτούρα με περίπου 55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 2 κουτιά ‏κορν φλάουρ (το ξαναχρησιμοποιούμε μετά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψάκι βάζουμε αρκετό κορν φλάουρ (τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάχος). Ισιώνουμε την επιφάνεια και με ένα βαθύ κουτάλι της σούπας ή καλύτερα με ένα πολύ μικρό μπολάκι ή φορμάκι δημιουργούμε μικρά βαθουλώματα.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υποβρύχιο και με γρήγορες κινήσεις το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει. Πριν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε και αμέσως γεμίζουμε τα μικρά βαθουλώματα. Δεν καθυστερούμε γιατί σφίγγει πολύ γρήγορα.
  3. Αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεροποιηθούν οι καραμέλες και έπειτα τις μαζεύουμε και τις βάζουμε σε ένα κόσκινο ή σε σουρωτό. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ. Τις διατηρούμε αρκετό καιρό σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον.

Συμβουλή: Το κορν φλάουρ δεν το πετάμε. Το μαζεύουμε σε ένα βάζο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κανονικά.

Πηγή: foodmaniacs.grsteliosparliaros.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend