Καραμελωμένα αμύγδαλα με κανέλα
Συνταγή για να φτιάξετε τους δικούς σας, γλυκούς ξηρούς καρπούς που θα αποτελέσουν ένα τέλειο επιδόρπιο για εσάς μέσα στην ημέρα αλλά και ένα τέλειο κέρασμα στους καλεσμένους σας!
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί 20×30 εκ.
- Χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι. Προσθέστε το νερό και χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε πολύ καλά. Σε έν αμικρό μπολάκι ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και κατόπιν ρίξτε τα στο μείγμα με τα αμύγδαλα. Τοποθετήστε τα τώρα ομοιόμορφα στο προετοιμασμένο ταψί.
- Ψήστε τα αμύγδαλα για 1 ώρα, ενώ τα γυρίζετε ανά διαστήματα. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε. Τα αποθηκεύετε σε κλασικά τάπερ.
Έχουν έρθει τα Χριστούγεννα και εμείς στο foodmaniacs.gr σας έχουμε μαζέψει τις ομορφότερες και γευστικότερες χριστουγεννιάτικες συνταγές. Δείτε τις όλες ΕΔΩ.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: allrecipes.com