Πρόκειται για μια πουτίγκα λευκής σοκολάτας που λιώνει στο στόμα και δένει αρμονικά με τη σάλτσα φράουλας και σας δίνει μια γεύση από παράδεισο !
[ingredients]
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ χτυπήστε το συμπυκνωμένο γάλα, το γάλα, λιωμένη λευκή σοκολάτα και τα αυγά. Αφήστε τα στην άκρη.
Ρίχνετε 100 γρ ζάχαρης σε τηγάνι με μέτρια προς υψηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς και μόλις πάρει ένα κεχριμπαρένιο χρώμα το ρίχνετε κατευθείαν σε μια φόρμα (προτιμήστε αυτή που χρησιμοποιείται για κρέμα καραμελέ)
Ρίχνετε το μείγμα που κρατήσατε πάνω από την καραμέλα , τοποθετείτε το ταψί σε ένα ακόμα μεγαλύτερο ταψί και το γεμίσετε με νερό μέχρι τη μέση (μπεν μαρί) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 50 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε νερό, φράουλες, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μετατραπεί σε ένα σιρόπι.
Ξεφορμάρετε την πουτίγκα αφού κρυώσει και σερβίρετε με τη σάλτσα φράουλας.
Αν λόγω εποχής δεν βρίσκετε φράουλες στο εμπόριο αντικαταστήστε με γλυκό του κουταλιού φράουλα ή διαλύστε 5-6 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα σε 3 κ.σ. νερό και προσαρμόστε τις δόσεις ανάλογα με τη πυκνότητα που θέλετε να έχει η σάλτσα σας.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com
Διαφήμιση