Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος από τον Έκτορα Μποτρίνι

Φτιάξτε μια εξαιρετική καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος ακολουθώντας βήμα – βήμα τις οδηγίες από τη συνταγή του γνωστού σεφ, Έκτορα Μποτρίνι.

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος από τον Έκτορα Μποτρίνι

    • Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
    • Μερίδες3

      Για την καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος θα χρειαστείτε

      • 350 γρ. ‏σπαγγέτι
      • 150 γρ. ‏guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)
      • 100 γρ. ‏πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)
      • 3 ‏κρόκους αυγών
      • 1 ‏αυγό ολόκληρο
      • 1 πρέζα ‏μοσχοκάρυδο
      • 150 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
      • 1 κ.σ. ‏μαϊντανό ψιλοκομμένο
      • 2 κ.σ. ‏ελαιόλαδο
      • ‏Αλάτι, Πιπέρι

      Εκτέλεση

      1

      Παίρνετε το μπέικον και το κόβετε τετραγωνάκια.

      2

      Το βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο.

      3

      Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζετε το αυγό (ολόκληρο) και τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

      4

      Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.

      5

      Ανακατεύετε, προσθέτετε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.

      6

      Σερβίρετε αμέσως.

      Διαφήμιση

      καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

      Πηγή: newsbeast.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend