Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος από τον Έκτορα Μποτρίνι
Φτιάξτε μια εξαιρετική καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος ακολουθώντας βήμα – βήμα τις οδηγίες από τη συνταγή του γνωστού σεφ, Έκτορα Μποτρίνι.
Βρες τις καλύτερες συνταγές από τον Έκτορα Μποτρίνι εδώ!
Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος από τον Έκτορα Μποτρίνι
- Χρόνος Προετοιμασίας5 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος20 Λεπτά
- Μερίδες3
Για την καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος θα χρειαστείτε
- 350 γρ. σπαγγέτι
- 150 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)
- 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)
- 3 κρόκους αυγών
- 1 αυγό ολόκληρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνετε το μπέικον και το κόβετε τετραγωνάκια.
Το βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζετε το αυγό (ολόκληρο) και τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.
Ανακατεύετε, προσθέτετε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: newsbeast.gr