Καρμελίτας: Οι καλύτερες μπάρες βρώμης που έχετε φάει
Καρμελίτας: Λαχταριστές μπάρες βρώμης με γάλα, σοκολάτα και καραμέλα! Αυτές οι γευστικές και εύκολες μπάρες βρώμης θα αποτελέσουν το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων.
Λάτρης της καραμέλας; Αυτή η συνταγή είναι για εσένα: Chocotorta: Ένα υπέροχο γλυκό με μπισκότα, καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα από την Αργεντινή!
Μπάρες βρώμης με καραμέλα

- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος45 Λεπτά
- Μερίδες12
Για τις μπάρες βρώμης θα χρειαστείτε
- 2 συσκευασίες μικρές καραμέλες γάλακτος (προτείνουμε να είναι μαλακές και όχι σκληρές)
- 1/3 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζ. Ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. αλεύρι
- 1 φλιτζ. Νιφάδες βρώμης
- 1 κ.γ. Μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 1/4 φλιτζ. Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
Πορθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και τοποθετείστε στην επιφάνεια μιας φόρμας (ή ταψιού) 20×20 εκ. Λαδόκολλα.
Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξτε όλες τις καραμέλες και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσουν οι καραμέλες πλήρως και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Κατόπιν αφήστε το στην άκρη ώστε να κρυώσει ελαφριά και να πήξει κάπως.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ξεχωρίστε το μείγμα στη μέση και πιέστε το μισό στην επιφάνεια της φόρμας που είχατε ετοιμάσει από πριν.
Ψήστε στους 180C για 8 λεπτά και ύστερα αφαιρέστε το μείγμα από το φούρνο. Ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας πάνω από το ψημένο σας μείγμα. Ρίξτε το μείγμα καραμέλας που είχατε αφήσει να κρυώσει και να πήξει πάνω από τις σταγόνες σοκολάτα.
Τέλος ρίξτε από πάνω το άλλο μισό μείγμα βρώμης και ψήστε για άλλα 13-18 λεπτά μέχρι να αποκτήσει η κορυφή ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Αφαιρέστε τη φόρμα από το φούρνο και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 1 τουλάχιστον ώρα πριν το κόψετε σε μπάρες.
Διαφήμιση
Διαφήμιση