Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καρπουζόπιτα Μήλου

Μια καλοκαιρινή, δροσερή συνταγή που μας έρχεται από την πανέμορφη Μήλο!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε το καρπούζι και καθαρίστε το απ’ τα κουκούτσια.
  2. Στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι και στύψτε με τα χέρια, ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρά γίνετε.
  3. Αφήστε το καρπούζι να μείνει στο σουρωτήρι για 1 ώρα.
  4. Μετά το πλάθετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 6 – 7 κουταλιές αλεύρι.
  5. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος από το μέλι.
    Το μείγμα θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτό και σε καμία περίπτωση νερουλό.
  6. Έπειτα το αδειάζετε σε ένα ταψάκι, αλείφοντας το με λάδι.
  7. Αδειάζετε με τέτοιο τρόπο το μείγμα, έτσι ώστε να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 2 – 2,5 εκατοστά.
    Το καλύπτετε με σουσάμι και το βάζετε για ψήσιμο (45 με 50 λεπτά).
  8. Μόλις βγάλετε την καρπουζόπιτα καυτή από το φούρνο, την περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και περιμένετε να το απορροφήσει.

karpouzopita_milou

Πηγή: newsbeast.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend