Μια καλοκαιρινή, δροσερή συνταγή που μας έρχεται από την πανέμορφη Μήλο!
Για την καρπουζόπιτα θα χρειαστείτε
- 1 μεγάλο καρπούζι
- 6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια μέλι
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το καρπούζι και καθαρίστε το απ’ τα κουκούτσια.
- Στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι και στύψτε με τα χέρια, ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρά γίνετε.
- Αφήστε το καρπούζι να μείνει στο σουρωτήρι για 1 ώρα.
- Μετά το πλάθετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 6 – 7 κουταλιές αλεύρι.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος από το μέλι.
Το μείγμα θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτό και σε καμία περίπτωση νερουλό. - Έπειτα το αδειάζετε σε ένα ταψάκι, αλείφοντας το με λάδι.
- Αδειάζετε με τέτοιο τρόπο το μείγμα, έτσι ώστε να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 2 – 2,5 εκατοστά.
Το καλύπτετε με σουσάμι και το βάζετε για ψήσιμο (45 με 50 λεπτά). - Μόλις βγάλετε την καρπουζόπιτα καυτή από το φούρνο, την περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και περιμένετε να το απορροφήσει.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση