Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καρυδόπιτα νηστίσιμη με ταχίνι

Το ιδανικό επιδόρπιο για τις ημέρες της νηστείας… και όχι μόνο! Συνταγή για υπέροχη καρυδόπιτα νηστίσιμη στην οποία το λάδι αντικαθίσταται με το ταχίνι, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα! Μια συνταγή από τον ειδικό στα γλυκά, Στέλιο Παρλιάρο.

Δες όλες τις νηστίσιμες συνταγές μας.

Καρυδόπιτα νηστίσιμη συνταγή

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 20 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 35 Λεπτά
    • Μερίδες12

      Για τη νηστίσιμη καρυδόπιτα θα χρειαστείτε

      Υλικά για την καρυδόπιτα

      • 300 γρ. ‏ταχίνι
      • 350 γρ. ‏φρεσκοστυµµένο χυµό πορτοκαλιού
      • 400 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
      • 400 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
      • 1 κ.γ. ‏µπέικιν πάουντερ
      • 1 κ.σ. ‏κανέλα
      • 1/4 κ.γ. ‏αλάτι
      • 200 γρ. ‏καρύδια, τριµµένα σε ψιλά κοµµάτια
      • 50 γρ. ‏επιπλέον καρύδια, χοντροκοµµένα, για το πασπάλισµα
      • ‏λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

      Υλικά για το σιρόπι

      • 700 γρ. ‏ζάχαρη, κρυσταλλική
      • 500 γρ. ‏νερό
      • 200 γρ. ‏ταχίνι

      Εκτέλεση

      Για την καρυδόπιτα

      1

      Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε το ταχίνι μαζί µε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη.

      2

      Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και την κανέλα.

      3

      Ανακατεύετε ξανά μέχρι να πετύχετε έναν ομοιογενή χυλό και ρίχνετε το αλάτι και τα τριµµένα καρύδια.

      4

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

      5

      Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ.

      6

      Το γεμίζετε µε το μείγμα, πασπαλίζετε µε τα χοντροκομμένα καρύδια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

      7

      Έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά στους 170°C και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζετε µε ένα μαχαίρι κι αν βγει λερωμένο, συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα λίγο.

      8

      Ετοιμάζετε το σιρόπι περίπου 10 λεπτά προτού βγάλετε την καρυδόπιτα από το φούρνο γιατί πρέπει να τη σιροπιάσετε όταν και τα δύο είναι ζεστά.

      Για το σιρόπι

      9

      Βράζετε όλα τα υλικά για 2 λεπτά (μετράτε το χρόνο από το σημείο του βρασμού).

      10

      Μόλις βγάλετε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την περιχύνετε µε το ζεστό σιρόπι, το οποίο ρίχνετε λίγο-λίγο µε μια κουτάλα. (Θα το χρησιμοποιήσετε όλο ώστε να γίνει υγρή και λασπωμένη σαν χαλβάς.)

      11

      Την αφήνετε κατά μέρος για αρκετές ώρες ή και για µία νύχτα, μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.

      Διαφήμιση

      καρυδόπιτα νηστίσιμη Παρλιάρος

      Πηγή: steliosparliaros.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

      Send this to a friend