Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καρυδόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Η αγαπημένη μας καρυδόπιτα συνδυάζεται με σοκολάτα και το αποτέλεσμα είναι απλά… τέλειο!

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.
  2. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το αλάτι, το baking powder και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την φρυγανιά και το καρύδι, το προσθέτετε στο μείγμα των αυγών σταδιακά ανακατεύοντας με σπάτουλα, με αργές κινήσεις.
  3. Μεταφέρετε σε ταψί 20 εκ. και ψήνετε στους 175 C για 40-45 λεπτά περίπου.
  4. Ετοιμάζετε το σιρόπι σοκολάτας: Βάζετε την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε για 4-5 λεπτά, αποσύρουμε και αφαιρείτε την κανέλα.
  5. Προσθέτετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
  6. Μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα κάνετε με ένα ξύλινο καλαμάκι τρύπες σε όλη την επιφάνεια και περιχύνετμε με το καυτό σιρόπι σοκολάτας.
  7. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στο σιρόπι ξύσμα πορτοκαλιού ή λικέρ.

karydopita_me_siropi_sokolatas

Πηγή: ionsweets.gr

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend