Αγαπημένη ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων και κλασικό γλυκό που κάνουν οι γιαγιάδες μας , η καρυδόπιτα ,
έχει όπως κάθε γλυκό τα μυστικά της !
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη 3 λεπτά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε και το γάλα.
- Βγάζετε από τον κάδο και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ελαφρά.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 20 εκ. με τρύπα και απλώνετε το μείγμα.
- Ψήνετε για 55 λεπτά στους 170 C.
- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσει το αφαιρείτε απο τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
- Όταν βγει η καρυδόπιτα, ρίχνετε το σιρόπι κρύο και στη συνέχεια ρίχνετε το γλάσο αφού έχετε λιώσει τα υλικά του σε μία κατσαρόλα. Αφήνετε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρετε.
Για το γλάσο
- Λιώνετε το βούτυρο μαζί με την άχνη και το κακάο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτετε τον καφέ και το νερό.
- Συνεχίζετε το ανακατέμα μέχρι να απορροφηθούν.
- Ρίχνετε το γλάσο πάνω από την κρύα καρυδόπιτα.
- Διακοσμείτε με καρύδια.
Πηγή: akispetretzikis
Διαφήμιση