Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Καρυδόπιτα

Αγαπημένη ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων και κλασικό γλυκό που κάνουν οι γιαγιάδες μας , η καρυδόπιτα ,

έχει όπως κάθε γλυκό τα μυστικά της ! 

Για το κέικ θα χρειαστείτε:

  • 250 γρ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 ml ‏γάλα 3,5% λιπαρά
  • 360 γρ. ‏αλεύρι σκληρό
  • 4 ‏αυγά
  • 1 κ.γ. ‏κανέλα
  • 1/2 κ.γ. ‏γαρύφαλο
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σε σκόνη
  • 2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. ‏καρύδια χοντροκομμένα
  • 50 γρ. ‏καρύδια για ντεκόρ

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

  • 400 ml ‏νερό
  • 400 γρ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ‏λεμόνι
  • 1 ‏ξυλο κανέλας

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. ‏βούτυρο
  • 200 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. ‏κακάο
  • 2 κ.γ. ‏καφέ στιγμής
  • 2 κ.σ. ‏νερό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη 3 λεπτά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτετε και το γάλα.
  3. Βγάζετε από τον κάδο και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ελαφρά.
  4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό διαμέτρου 20 εκ. με τρύπα και απλώνετε το μείγμα.
  5. Ψήνετε για 55 λεπτά στους 170 C.
  6. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις βράσει το αφαιρείτε απο τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
  7. Όταν βγει η καρυδόπιτα, ρίχνετε το σιρόπι κρύο και στη συνέχεια ρίχνετε το γλάσο αφού έχετε λιώσει τα υλικά του σε μία κατσαρόλα. Αφήνετε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρετε.

Για το γλάσο

  1. Λιώνετε το βούτυρο μαζί με την άχνη και το κακάο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτετε τον καφέ και το νερό.
  2. Συνεχίζετε το ανακατέμα μέχρι να απορροφηθούν.
  3. Ρίχνετε το γλάσο πάνω από την κρύα καρυδόπιτα.
  4. Διακοσμείτε με καρύδια.

καρυδόπιτα

Πηγή: akispetretzikis

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend