Καζάν Ντιπί με 4 μόνο υλικά
Μια συνταγή που μας έρχεται από την Μικρά Ασία. Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε Καζάν Ντιπί, χρησιμοποιώντας μόλις 4 υλικά!
Όλες μας οι παραδοσιακές συνταγές εδώ!
Καζάν Ντιπί με 4 μόνο υλικά
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 5 Λεπτά
- Μερίδες4
Για το Καζάν Ντιπί θα χρειαστείτε
- 1 λίτρο γάλα
- 1/2 κούπα ρυζάλευρο (ή νισεστέ)
- 1/4 της κούπας ζάχαρη
- 3-4 κ.σ. ζάχαρη (για το κάψιμο)
- 1 κ.γ. ανθόνερο
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε το γάλα, το ρυζάλευρο (ή το νισεστέ), τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει και να μη κολλήσει η κρέμα. Σε λίγη ώρα θα δείτε ότι αρχίζει να πήζει (Θέλετε μια –σχεδόν- σφιχτή, παχύρρευστη όμως κρέμα, γιατί μετά θα πήξει και στη διαδικασία του ψυγείου).
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το ανθόνερο, ανακατεύετε ελαφρά και βάζετε τη κρέμα στην άκρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
Σε μεσαίου μεγέθους (που να χωράει η γέμιση της κατσαρόλας) αντικολλητικό τηγάνι ή ταψάκι, ρίχνετε 3-4 κουταλιές ζάχαρη και τη λιώνετε.
Mε κουτάλι, βοηθάτε να πάει η ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, ή του ταψιού, παίρνοντας ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας (προσοχή, όχι πολύ σκούρο χρώμα γιατί θα πικρίσει).
Στη συνέχεια, παίρνετε μια κουτάλα με μια μεγάλη δόση κρέμας και τη ρίχνετε στην λιωμένη ζάχαρη.
Αφήνετε να πάρει δύο-τρεις βράσεις ώσπου να δείτε ότι η καραμέλα βγαίνει σιγά-σιγά από τα πλάγια.
Κατεβάζετε το τηγάνι ή το ταψάκι από τη φωτιά, αδειάζετε όλη την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του, το ξαναβάζετε στο μάτι της κουζίνας και ελέγχετε για το αν έχει «καεί» από κάτω ο πάτος (Για να το δείτε αυτό, σηκώνετε προσεκτικά με σπάτουλα την άκρη της κρέμας και παρακολουθείτε ώσπου να αποκτήσει το γνωστό χρώμα του καζάν ντιπί).
Όταν είναι έτοιμο απομακρύνετε από την φωτιά το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.
Όταν θελήσετε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζετε το γλυκό με σπάτουλα ώστε να εμφανιστεί από πάνω η «καμένη» ζάχαρη.
Πηγή: dietup.gr