Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Καζάν Ντιπί με 4 μόνο υλικά

Μια συνταγή που μας έρχεται από την Μικρά Ασία. Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε Καζάν Ντιπί, χρησιμοποιώντας μόλις 4 υλικά!

Καζάν Ντιπί με 4 μόνο υλικά

  • Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 5 Λεπτά
  • Μερίδες4

    Για το Καζάν Ντιπί θα χρειαστείτε

    • 1 λίτρο ‏γάλα
    • 1/2 κούπα ‏ρυζάλευρο (ή νισεστέ)
    • 1/4 της κούπας ‏ζάχαρη
    • 3-4 κ.σ. ‏ζάχαρη (για το κάψιμο)
    • 1 κ.γ. ‏ανθόνερο

    Εκτέλεση

    1

    Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε το γάλα, το ρυζάλευρο (ή το νισεστέ), τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει και να μη κολλήσει η κρέμα. Σε λίγη ώρα θα δείτε ότι αρχίζει να πήζει (Θέλετε μια –σχεδόν- σφιχτή, παχύρρευστη όμως κρέμα, γιατί μετά θα πήξει και στη διαδικασία του ψυγείου).

    2

    Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το ανθόνερο, ανακατεύετε ελαφρά και βάζετε τη κρέμα στην άκρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.

    3

    Σε μεσαίου μεγέθους (που να χωράει η γέμιση της κατσαρόλας) αντικολλητικό τηγάνι ή ταψάκι, ρίχνετε 3-4 κουταλιές ζάχαρη και τη λιώνετε.

    4

    Mε κουτάλι, βοηθάτε να πάει η ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, ή του ταψιού, παίρνοντας ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας (προσοχή, όχι πολύ σκούρο χρώμα γιατί θα πικρίσει).

    5

    Στη συνέχεια, παίρνετε μια κουτάλα με μια μεγάλη δόση κρέμας και τη ρίχνετε στην λιωμένη ζάχαρη.

    6

    Αφήνετε να πάρει δύο-τρεις βράσεις ώσπου να δείτε ότι η καραμέλα βγαίνει σιγά-σιγά από τα πλάγια.

    7

    Κατεβάζετε το τηγάνι ή το ταψάκι από τη φωτιά, αδειάζετε όλη την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του, το ξαναβάζετε στο μάτι της κουζίνας και ελέγχετε για το αν έχει «καεί» από κάτω ο πάτος (Για να το δείτε αυτό, σηκώνετε προσεκτικά με σπάτουλα την άκρη της κρέμας και παρακολουθείτε ώσπου να αποκτήσει το γνωστό χρώμα του καζάν ντιπί).

    8

    Όταν είναι έτοιμο απομακρύνετε από την φωτιά το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.

    9

    Όταν θελήσετε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζετε το γλυκό με σπάτουλα ώστε να εμφανιστεί από πάνω η «καμένη» ζάχαρη.

    Διαφήμιση

    kazan_nitpi_sintagi

    Πηγή: dietup.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend