Κεμπάμπ κοτόπουλου με ντιπ γιαουρτιού
Τα σπιτικά κεμπάπ κοτόπουλο είναι ότι πρέπει για να τα ετοιμάσετε και να τα φάτε μαζί με την παρέα σας! Φτιάχνονται γρήγορα, χωρίς πολύ μεγάλη δυσκολία και η γεύση τους είναι σούπερ! Και φυσικά σας έχουμε μαζί και τη συνταγή για ένα υπέροχο και ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού, ώστε να συνοδεύσετε τα κεμπάπ σας. Οπότε γιατί να παραγγείλετε όταν μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά κεμπάπ με κιμά κοτόπουλου;
Μη χάσεις: Σουβλάκια κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα
Κεμπάμπ κοτόπουλου με ντιπ γιαουρτιού
- Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος20 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το κεμπάπ κοτόπουλο θα χρειαστείτε
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κακουλέ, σε σκόνη (λέγεται και καρδάμωμο)
- 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το ντιπ γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ο χυμός ενός μικρού λεμονιού
- 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα
- ελαιόλαδο ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα. Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Σε βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτετε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνετε τα χέρια σας καλά και πλάθετε 8 μακρόστενα κεμπάπ.
Τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε για 17 – 18 λεπτά. Σερβίρετε τα κεμπάπ με το ντίπ.
Πηγή: gastronomos