Κεφτεδάκια από τα χέρια του Jamie Oliver
Σίγουρα όλοι μας έχουμε δοκιμάσει υπέροχα κεφτεδάκια μαγειρεμένα από τις μητέρες ή τις γιαγάδες μας. Παρόλα αυτά αξίζει να δοκιμάσετε και αυτή τη συνταγή για υπέροχα κεφτεδάκια από τον πασίγνωστο παγκοσμίως και πολύ αγαπητό, Jamie Oliver. Είμαστε σίγουροι ότι θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!
Για τα κεφτεδάκια θα χρειαστείτε
- 500 γρ. καλής ποιότητας κιμάς από βοδινό
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 μεγάλο αυγό ελεύθερης βοσκής
- θαλασσινό αλάτι
- φρέσκο μαύρο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα θα χρειαστείτε
- 800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- φρέσκο βασιλικό
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνετε καλά το μείγμα και με βρεγμένα χέρια το πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια
- Τα περνάτε από καυτό ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, τις ντομάτες και το βαλσαμικό ξύδι και τα ρίχνετε στο τηγάνι για 8-10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίζει κάπως να πήζει.
- Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικό σε μια κατσαρόλα και όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζετε κρατώντας 1 ποτήρι νερό.
- Ρίχνετε τα μακαρόνια στη σάλτσα, προσθέτετε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.
- Τέλος, σερβίρετε σε μια πιατέλα με τα κεφτεδάκια επάνω.
- Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα
Συνταγή για κεφτεδάκια
Πηγή: imommy.gr
Διαφήμιση