Κεφτεδάκια με κοφτό μακαρόνι και μοναδική σάλτσα
Ένα υπέροχο, ελληνικό πιάτο που αξίζει να ετοιμάσετε και να δοκιμάσετε με τους δικούς σας ανθρώπους.
Για τα κεφτεδάκια με το κοφτό μακαρόνι
- 500 γραμμάρια Κιμάς μοσχαρίσιος
- 1/2 φλιτζάνι Φρυγανιά
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- 1 Καρότο ψιλοτριμμένο
- 1 Αβγό
- Λίγο Αλάτι και πιπέρι
- 1/4 του φλιτζανιού Ελαιόλαδο
- 10 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα Σκόρδο σπασμένη
- 1 Σπιτικός ζωμός κότας
- 3 φλιτζάνια Νερό
- 2 φλιτζάνια Γάλα
- 4 φλιτζάνια Κοφτό μακαρόνι
- 1 φλιτζάνι Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
- Λίγο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το καρότο, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα ζυμώνετε και πλάθετε κεφτέδες σε μέγεθος μπουκιάς.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
- Τηγανίζετε τους κεφτέδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Προσθέτετε το σκόρδο και τα ντοματίνια κομμένα.
- Αφήνετε για 1 λεπτό να ψηθούν.
- Προσθέτετε τον σπιτικό ζωμό, το ζεστό νερό και το γάλα και αφήνετε να πάρει βράση.
- Προσθέτετε τα ζυμαρικά.
- Χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για 8-10 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, όσο ακόμα υπάρχει αρκετός ζωμός στα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζετε με το τυρί και το μαϊντανό, ανακατεύετε να λιώσει το τυρί και σερβίρετε σε πιάτα με μπόλικη πυκνή σάλτσα.
Πηγή: argiro.gr
Διαφήμιση