Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Κεφτεδάκια με κοφτό μακαρόνι και μοναδική σάλτσα

Ένα υπέροχο, ελληνικό πιάτο που αξίζει να ετοιμάσετε και να δοκιμάσετε με τους δικούς σας ανθρώπους.

Για τα κεφτεδάκια με το κοφτό μακαρόνι

  • 500 γραμμάρια ‏Κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 φλιτζάνι ‏Φρυγανιά
  • 1 ‏Κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ‏Καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 ‏Αβγό
  • Λίγο ‏Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού ‏Ελαιόλαδο
  • 10 ‏Ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα ‏Σκόρδο σπασμένη
  • 1 ‏Σπιτικός ζωμός κότας
  • 3 φλιτζάνια ‏Νερό
  • 2 φλιτζάνια ‏Γάλα
  • 4 φλιτζάνια ‏Κοφτό μακαρόνι
  • 1 φλιτζάνι ‏Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • Λίγο ‏Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το καρότο, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Τα ζυμώνετε και πλάθετε κεφτέδες σε μέγεθος μπουκιάς.
  3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
  4. Τηγανίζετε τους κεφτέδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  5. Προσθέτετε το σκόρδο και τα ντοματίνια κομμένα.
  6. Αφήνετε για 1 λεπτό να ψηθούν.
  7. Προσθέτετε τον σπιτικό ζωμό, το ζεστό νερό και το γάλα και αφήνετε να πάρει βράση.
  8. Προσθέτετε τα ζυμαρικά.
  9. Χαμηλώνετε την φωτιά και βράζετε για 8-10 λεπτά.
  10. Αποσύρετε από τη φωτιά, όσο ακόμα υπάρχει αρκετός ζωμός στα ζυμαρικά.
  11. Πασπαλίζετε με το τυρί και το μαϊντανό, ανακατεύετε να λιώσει το τυρί και σερβίρετε σε πιάτα με μπόλικη πυκνή σάλτσα.

keftedakia_me_kofto_makaroni

Πηγή: argiro.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend