Κεφτεδάκια κοτόπουλου
Υπέροχα μυρωδάτα κεφτεδάκια κοτόπουλου για όλη την οικογένεια. Αρκετά εύκολη και υγιεινή συνταγή που σίγουρα θα φτιάξετε ξανά!
Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου θα χρειαστείτε
- 500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη (μαζί με το κρεμμύδι)
- 2 σκελίδες σκόρδο λυωμένες
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
- 1/2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/2 κ.γ. κάρι)
- 1 φέτα ψωμιού μουλιασμένη σε νερό και στυμμένη
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
- λίγο αλεύρι, σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με το σκόρδο, τα μυρωδικά και δύο κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κρατάτε 1 κ.σ. από αυτό το μείγμα για τη σάλτσα.
- Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, το μείγμα λαχανικών και ελαιολάδου, το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι και πλάθετε μέτρια κεφτεδάκια.
- Τα κρατάτε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη μερικές ώρες, έως και μία νύχτα.
- Την επομένη τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μπόλικο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο.
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με το μείγμα πιπεριάς-κρεμμυδιού που κρατήσατε και προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Το σερβίρετε με τα ζεστά κεφτεδάκια.
Συνταγή για κεφτεδάκια κοτόπουλου
Πηγή: athinorama.gr
Διαφήμιση