Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη

Εύκολο κέικ για όσους θέλουν ένα γλυκό επιδόρπιο χωρίς γλουτένη.

Για το κέικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη

  • 8 ‏κρόκοι αυγών
  • 8 ‏ασπράδια αυγών
  • 200 γρ. ‏ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 300 γρ. ‏αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
  • 1 ‏λεμόνι, μεγάλο, το ξύσμα (ακέρωτο)
  • 50 γρ. ‏ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  4. Ρίχνετε το 1/3 της μαρέγκας στη ζύμη και ανακατεύετε με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έτσι ώστε η ζύμη να μαλακώσει.
  5. Έπειτα ενσωματώνετε σταδιακά και την υπόλοιπη μαρέγκα.
  6. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ.
  7. Προθερμαίνετε το φούρνο τους 160◦C και ψήνετε το κέικ για 1 ώρα.
  8. Αφήνετε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

keik_amigdalou_xoris_glouteni

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend