Εύκολο κέικ για όσους θέλουν ένα γλυκό επιδόρπιο χωρίς γλουτένη.
[ingredients]
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτετε την αμυγδαλόσκονη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
- Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνετε το 1/3 της μαρέγκας στη ζύμη και ανακατεύετε με μία ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έτσι ώστε η ζύμη να μαλακώσει.
- Έπειτα ενσωματώνετε σταδιακά και την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο τους 160◦C και ψήνετε το κέικ για 1 ώρα.
- Αφήνετε να κρυώσει καλά, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: steliosparliaros.gr