Μια αρκετά πρωτότυπη και ταυτόχρονα εύκολη συνταγή. O συνδυασμός της μπανάνας και του καφέ θα απογειώσει πραγματικά το κέικ.
Για το κέικ θα χρειαστείτε
- 2 μεγάλες υπερώριμες μπανάνες λιωμένες
- 140 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1 κ.α. αλάτι
- 100 γραμμ. χοντροκοπανισμένα καρύδια
- 2 κ.γ. κοφτά κανέλα
- 180 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γραμ. καστανή ζάχαρη
- 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 μεγάλα αυγά
Για το γλάσο θα χρειαστείτε
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. στιγμιαίος καφές
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώνετε μια φόρμα 23×12 εκ.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα.
- Σίγα – σιγά ρίχνετε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομογενές.
- Τέλος ενσωματώνετε τα καρύδια στο μείγμα.
- Γεμίζετε τη φόρμα σας μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να ανέβει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάχνετε μάφινς.
- Ψήνετε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά.
- Αφήστε το λίγο στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση