Μια αρκετά πρωτότυπη και ταυτόχρονα εύκολη συνταγή. O συνδυασμός της μπανάνας και του καφέ θα απογειώσει πραγματικά το κέικ.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώνετε μια φόρμα 23×12 εκ.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα.
- Σίγα – σιγά ρίχνετε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομογενές.
- Τέλος ενσωματώνετε τα καρύδια στο μείγμα.
- Γεμίζετε τη φόρμα σας μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να ανέβει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάχνετε μάφινς.
- Ψήνετε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά.
- Αφήστε το λίγο στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Πηγή: newsbeast.gr
Διαφήμιση