Το γεμιστό κέικ με μπανάνα και πραλίνα σοκολάτας είναι βγαλμένο μέσα από παραμύθι!
Για το κέικ θα χρειαστείτε:
- 1 ½ φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 καψουλα βανίλια
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
Για την γέμιση θα χρειαστείτε:
- 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε φέτες
- 1 βάζο πραλίνα σοκολάτα, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σοκολατένιο γλάσο θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Για το κέικ:
- Χτυπάτε στο μίξερ το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο για 1 λ.
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τέλος προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Λαδώνετε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα του κέικ και τη πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι ή κακάο.
- Ρίχνετε μέσα το μισό μείγμα κέικ πορτοκαλιού και από πάνω στρώνουμε τις φέτες μπανάνες.
- Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού απλώνετε πάνω από τις μπανάνες τη Nutella. Τέλος πάνω από τη Νutella στρώνετε το υπόλοιπο μισό μείγμα πορτοκαλιού.
- Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-55 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη.
Για το σοκολατένιο γλάσο:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά τη κρέμα γάλακτος.
- Μόλις ζεσταθεί καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
- Μόλις κρυώσει ελαφρώς το κέικ, το περιχύνετε με το γλάσο.
Πηγή: dailystories
Διαφήμιση