Μέχρι τώρα φτιάχνατε το κέικ μπανάνα ΛΑΘΟΣ! Ναι λάθος! Εδώ σας έχουμε την τέλεια συνταγή για κέικ μπανάνας εύκολο από ψωμί που θα σας κάνει να συμφωνήσετε! Κι επιτέλους δε θα πηγαίνουν χαμένες οι ώριμες μπανάνες που οι περισσότεροι αγνοούμε!
👉 Δες όλες μας τις συνταγές για κέικ σπιτικά εδώ!
Κέικ μπανάνα εύκολο
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 10 Λεπτά
- Μερίδες8
Για το εύκολο κέικ μπανάνα θα χρειαστείτε
Υλικά για την καραμέλα
- 1/2 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
Υλικά για το κέικ
- 4-5 γινωμένες μπανάνες
- 3 αυγά
- 1/2 της κούπας σπορέλαιο
- 1/2 της κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουταλάκι της σούπας κανέλα
- 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 2-3 χοντροκομμένες μπανάνες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 ° C.
Σε ένα μπολ πολτοποιείτε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι.
Προσθέστε τα αυγά, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε σιγά σιγά το αλεύρι κι ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
Σε ένα σκεύος με χαμηλή φωτιά αφού λιώσετε το βούτυρο , βάζετε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύεται μέχρι να διαλυθεί.
Ανεβάζετε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύετε έως ότου το μείγμα αρχίσει να κάνει φυσαλίδες.
Αφού έχετε βουτυρώσει κι αλευρώσει καλά, και στις άκρες ένα ταψί 23×23 βάζετε σε αυτό την καραμέλα.
Τοποθετείτε με προσοχή ( γιατί η καραμέλα καίει πολύ! ) τα χοντρά κομμάτια της μπανάνας στη σειρά πάνω απ΄ τη καραμέλα και από πάνω το μείγμα που κέικ και το απλώνετε με προσοχή.
Ψήνετε για 40-50 λεπτά.
Το αφήνετε να κρυώσει μέχρι το κάτω μέρος του ταψιού να είναι σχεδόν ζεστό και χαράσσετε τις άκρες του κέικ για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα.
Βάζετε ένα πιάτο μεγαλύτερο από το ταψί πάνω από το ταψί και γυρίζετε ανάποδα το κέικ για να ξεφορμάρετε.
Κόβετε σε μερίδες σε μερίδες και σερβίρετε με παγωτό βανίλια.