Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κέικ μπανάνας με φιλαδέλφεια σπέσιαλ

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κέικ που να περιέχει εκτός από τα συστατικά του και τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια ;

Ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε λοιπόν αυτό το κέικ που με τη πρώτη μπουκιά θα σας θυμίσει cheesecake ! 

Για το κέικ μπανάνας με φιλαδέλφεια θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏Μεγάλο αβγό
  • 1/2 κούπα ‏Καστανή ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας ‏Σπορέλαιο
  • 1/4 της κούπας ‏Γιαούρτι με μέλι
  • 2 κ.γ. ‏Εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 (περίπου 1 κούπα) ‏Μεγάλες μπανάνες πολτοποιημένες με πιρούνι
  • 1 κούπα ‏Αλεύρι για ψωμί
  • 1/2 κ.γ. ‏Baking powder
  • 1/2 κ.γ. ‏Μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. ‏Αλάτι

Για τη γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏Μεγάλο αβγό
  • 170 γρ. ‏Τυρί κρέμα φιλαδέλφεια
  • 1/2 κούπα ‏Κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 1/2 κ.γ. ‏Αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C.
  2. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κι αφήνετε στην άκρη.
  3. Σ’ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε είτε με σύρμα , είτε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνετε στην άκρη.
  4. Σ΄ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα αυγά , τη ζάχαρη , το λάδι , το γιαούρτι και τη βανίλια με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν λεία.
  5. Προσθέστε τις μπανάνες κι ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Σ’ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι , το baking powder , τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  7. Ενσωματώνετε απαλά το μείγμα με τα στερεά στα υγρά υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν χωρίς να ανακατέψετε πολύ.
  8. Α στρώση : Τοποθετείστε τα 2/3 από το μείγμα του κέικ στο ταψί που έχετε προετοιμάσει
  9. Β στρώση : Βάζετε το μείγμα με τη γέμιση και το απλώνετε με μια σπάτουλα.
  10. Γ στρώση : Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ισιώστε το με μια σπάτουλα.
  11. Ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι η επιφάνεια του να πάρει ένα χρυσό χρώμα και το κέντρο του να έχει ψηθεί. Αν η επιφάνεια γίνει καφέ και το κέντρο του δεν έχει γίνει τότε  καλύψτε το με αλουμινόχαρτο.
  12. Προτού ξεφορμάρετε το κέικ αφήστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά.

Tips :

1. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις μπανάνες που χρησιμοποιείτε και το πόσο ώριμες είναι. Επίσης μπορεί να διαφέρει από το κλίμα , το υψόμετρο κ.ο.κ. Επομένως να έχετε την προσοχή σας στο κέικ παρά στον χρόνο ψησίματος.

2. Το γνωστό κόλπο με την οδοντογλυφίδα στο κέντρο δεν θα πετύχει στη προκειμένη περίπτωση καθώς το τυρί κρέμα δε θα στερεοποιηθεί. Αυτό που θα κάνετε είναι προσεκτικά να κουνήσετε το κέικ και να δείτε αν το κέντρο του είναι ακόμα υγρό. Το κέικ διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου ή στην κατάψυξη εφόσον είναι καλά αποθηκευμένο.

keik mpananas spesial

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: eazypeazymealz.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend