Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

sexvibe

Διαφήμιση

Κέικ μπανάνας με τριπλή σοκολάτα

Αν σας αρέσει η σοκολάτα τότε θα λατρέψετε αυτό το κέικ που έχει ΤΡΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ !

Με τόση σοκολάτα καταλαβαίνετε πως η γεύση είναι πλούσια κι ειδικά όταν διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι θα αγοράζετε συνέχεια μπανάνες και θα τις αφήνετε να ωριμάσουν προκειμένου να το φτιάξετε !

Για το κέικ θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 κούπα ‏Αλεύρι
  • 1 1/2 κούπα ‏Κακάο
  • 1 κ.γ. ‏Μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. ‏Baking powder
  • 1/2 κούπα ‏Βούτυρο
  • 1/4 της κούπας ‏Καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ‏Κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 ‏Αυγά
  • 4 (περίπου 1 1/3 της κούπας) ‏Μπανάνες μικρές πολτοποιημένες
  • 1/2 κούπα ‏Κομμάτια σοκολάτας

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

  • 1/4 της κούπας ‏Κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. ‏Καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏Βούτυρο
  • 1 κ.γ. ‏Βανίλια
  • 6 κ.σ. ‏Κομμάτια σοκολάτας

Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και βουτυροαλευρώνετε μια φόρμα μακρόστενη 23×30.
  2. Σ’ένα μπολ ανακατεύετε το κακάο, το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το baking powder και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Χτυπάτε το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά και τις μπανάνες και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Προσθέτετε το μείγμα μπανάνας και τα κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.
  4. Ψήνετε 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. (Δες τις έξτρα πληροφορίες ↓ )

Για το γλάσο

  1. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και τη καστανή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρχίσει το μείγμα να βράζει στην άκρη. Στο σημείο που θα προσθέσετε τη ζάχαρη (2 κ.σ.) με ένα άλλο κουτάλι θα πιέσετε τη κάθε κουταλιά προς τα κάτω ώστε να φύγει ο περιττός αέρας. Προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια , κλείστε τη φωτιά κι ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και μην ανακατέψετε , αφήστε τα να σταθούν για 2-3 λεπτά.
  3. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Αφού το αφήσετε να κρυώσει περιχύνετε με αυτό το κέικ !

Έξτρα πληροφορίες

  1. Μην ανακατέψετε πολύ. Αν ανακατέψτε πολύ το κέικ θα σφίξει και θα γίνει σκληρό. Ενσωματώστε τα στερεά στα υγρά υλικά με το χέρι μέχρι απλώς να ενωθούν.
  2. Βουτυρώστε κι αλευρώστε τη φόρμα και σιγουρευτείτε ότι οι διαστάσεις είναι σωστές.
  3. Ψήστε το κέικ στη μέση του φούρνο.
  4. Τρυπήστε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα 10 λεπτά λίγο πριν να είναι έτοιμο. Μην παραψήσετε το κέικ γιατί θα βγει στεγνό.
  5. Αν θέλετε μπορείτε να το αποθηκεύσετε στη κατάψυξη για 3 μήνες σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς. Το γλάσο να το τοποθετήσετε όταν θα ξεπαγώσει.

keik tripli sokolata

 

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: spendwithpennies.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

additional reading kirmiziyilan.com
 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend