Κέικ με φιστίκι, σοκολάτα και αχλάδι
Απολαύστε αυτό το κέικ με φιστίκι, σοκολάτα και αχλάδι!
Κέικ με φιστίκι
- 200 γραμμάρια Μαύρη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια
- 70 γραμμάρια Φιστίκια (καθαρισμένα)
- 150 γραμμάρια Μαλακό βούτυρο
- 150 γραμμάρια Ζάχαρη άχνη
- 3 Αβγά
- 150 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
- 1 Αχλάδι (Κομμένο σε κομμάτια)
Για τη ganache
- 150 γραμμάρια Μαύρη σοκολάτα (Χοντροκομμένη)
- 150 ml Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C.
- Τοποθετήστε σε μία φόρμα ψησίματος λαδόκολλα.
- Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
- Ρίξτε στο μείγμα και τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά.
- Χτυπήστε τα φιστίκια μέχρι να γίνουν ”ψίχουλα”.
- Ύστερα προσθέστε στο μείγμα τα θρυμματισμένα φιστίκια και τη μαύρη σοκολάτα. Ανακατέψτε πολύ καλά.
- Περιχύστε το μείγμα μέσα στη φόρμα.
- Ψήστε το μείγμα για 25-30 λεπτά.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει, όταν ετοιμαστεί, για μερικά λεπτά προτού το ξεφορμάρετε.
- Λιώστε τη μαύρη σοκολάτα στο μπεν μαρί και ανακατέψτε την πολύ καλά με την κρέμα γάλακτος.
- Ρίξτε τη ganache πάνω από το κέικ και… απολαύστε!
Με έμπνευση και φωτογραφία από: honestcooking.com
Διαφήμιση