Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κέικ καρότου και μπανάνας

Ένα τέλειο, με υγρασία και αφράτο κέικ καρότου και μπανάνας , ιδανικό για κέρασμα και με τέτοιο άρωμα που θα σας συνεπάρει!

Για το κέικ θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏αυγό μεγάλο
  • 1/2 φλ ακριβώς ‏καστανή ζάχαρη
  • 1/3 του φλ. ‏σπορέλαιο
  • 1/4 του φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 του φλ. ‏γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. (ίσως χρειαστεί παραπάνω, δείτε βήμα 4) ‏αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. ‏baking powder
  • 1/2 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 φλ. ‏χοντροτριμμένα καρότα
  • 1 φλ. (από 2 μέτριες, ωρίμες μπανάνες) ‏πολτοποιημένη μπανάνα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C. Αλείφετε με βούτυρο κι αλεύρι μια μακρόστενη φόρμα 23×12. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα 6 πρώτα συστατικά (μέχρι τη βανίλια) και ανακατέψτε ώστε να ενωθούν.
  3. Προσθέστε 1 φλ. αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατέψτε μόνο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Τρίβετε τα καρότα (στη χοντρή μεριά) και τα προσθέτετε μαζί με τις μπανάνες και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Μην ανακατέψετε πολύ.
    Το μείγμα θα είναι αρκετά πηχτό αλλά επειδή τα καρότα και η μπανάνες θα προσθέσουν επιπλέον υγρασία ίσως χρειαστεί επιπλέον 1/4 του φλ αλεύρι. Αναλόγως την υφή του μείγματος σας ,κρίνετε και προσθέτετε.
  5. Τοποθετείτε το μείγμα στην φόρμα που έχετε ετοιμάσει και λειαίνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  6. Ψήνετε για 54-63 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να πάρει ένα χρυσό χρώμα και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του,το οποίο θα το ελέγξετε εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Αν βγεί καθαρή ή με μερικά κομμάτια κέικ πάνω της (στερεά όχι υγρά) τότε είναι έτοιμο.
  7. TIP:  Στα 45 λεπτά μπορείτε να καλύψετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο ώστε να μην παραψηθεί η επιφάνεια του κέικ όσο θα ψήνετε το κέντρο του. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο, το κλίμα και την υγρασία της μπανάνας και του καρότου. Προσέχετε το κέικ και όχι τον χρόνο ψησίματος καθώς μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί.
  8. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 15 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε σχάρα προκειμένου να κρυώσει εντελώς πριν το μεριδοποιήσετε. Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο αποθήκευσης για 1 βδομάδα ή στην κατάψυξη για 6 μήνες.

Συνταγή για κέικ καρότου και μπανάνας

foodmaniacs.gr

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: averiecooks.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!

Send this to a friend