Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κέικ καρότου με σοκολατένια γέμιση και επικάλυψη

Το κέικ καρότου με σοκολατένια γέμιση και επικάλυψη είναι τόσο αφρώδες και μαλακό που θα λιώνει στο στόμα μαζί με την απαλή γεύση της σοκολάτας !

[ingredients]

[ingredients2]

[ingredients3]

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα μίξερ τα καρότα, τα αυγά ,το λάδι κι αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, έπειτα βάζετε 1 ½ φλ. ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύετε.
  3. Βάζετε τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
  4. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια τετράγωνη φόρμα και βάζετε μέσα το μείγμα σας. Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180° C.

Συνεχίζετε με την γέμιση:

  1. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το κακάο , κατεβάζετε τη φωτιά σε χαμηλή κι ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
  2. Προσθέτετε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλατος και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αραιώνει. Αφήστε στην άκρη.

Συναρμολογείτε το γλυκό:

  1. Εφόσον το κέικ έχει κρυώσει το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και έπειτα κόβετε τα τετράγωνα στη μέση οριζοντίως.
  2. Με ένα κορνέ ή με ένα κουτάλι τοποθετείτε την σοκολατένια γέμιση μέσα στα τετράγωνα.
  3. Λιώνετε σε μπεν μαρι την σοκολάτα κουβερτούρα με το λάδι καρύδας.
  4. Βουτάτε το κάθε τετράγωνο στην λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί πλήρως κι αφού τελειώσετε τα βάζετε στο ψυγείο για 40 λεπτά να σφίξουν !

Συνταγή για κέικ καρότου με σοκολένια γέμιση κι επικάλυψη

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend