Το κέικ καρότου με σοκολατένια γέμιση και επικάλυψη είναι τόσο αφρώδες και μαλακό που θα λιώνει στο στόμα μαζί με την απαλή γεύση της σοκολάτας !
Για το κέικ καρότου θα χρειαστείτε:
- 3 καρότα αποφλειωμένα
- 3 αβγά
- 3/4 του φλ. φυτικό λάδι
- 2 φλ. αλεύρι σίτου
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- 15 γρ ξηρή μαγιά σε σκόνη
Για την γέμιση θα χρειαστείτε:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Βάζετε σε ένα μίξερ τα καρότα, τα αυγά ,το λάδι κι αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, έπειτα βάζετε 1 ½ φλ. ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύετε.
- Βάζετε τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια τετράγωνη φόρμα και βάζετε μέσα το μείγμα σας. Ψήνετε για 45 λεπτά στους 180° C.
Συνεχίζετε με την γέμιση:
- Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το κακάο , κατεβάζετε τη φωτιά σε χαμηλή κι ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Προσθέτετε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλατος και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αραιώνει. Αφήστε στην άκρη.
Συναρμολογείτε το γλυκό:
- Εφόσον το κέικ έχει κρυώσει το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και έπειτα κόβετε τα τετράγωνα στη μέση οριζοντίως.
- Με ένα κορνέ ή με ένα κουτάλι τοποθετείτε την σοκολατένια γέμιση μέσα στα τετράγωνα.
- Λιώνετε σε μπεν μαρι την σοκολάτα κουβερτούρα με το λάδι καρύδας.
- Βουτάτε το κάθε τετράγωνο στην λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί πλήρως κι αφού τελειώσετε τα βάζετε στο ψυγείο για 40 λεπτά να σφίξουν !
Συνταγή για κέικ καρότου με σοκολένια γέμιση κι επικάλυψη
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade
Διαφήμιση