Κέικ καρότου με υπέροχο γλάσο
Φτιάξτε ένα πολύ ελαφρύ κέικ καρότου με γλάσο που θα σας ενθουσιάσει από την πλούσια και χαρακτηριστική γεύση καρότου που θα γευτείτε σε κάθε μπουκιά.
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175C και ταυτόχρονα λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα ψησίματος μεγέθους 22×33 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν παουντερ, μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το σιρόπι μήλου, το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το λάδι.
- Ρίξτε τα συστατικά του πρότου μπολ στο 2ο και ανακατέψτε τα καλά με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το τριμμένο καρότο στο μείγμα και ανακατέψτε πολύ καλά.
- Ψήστε για 30-40 λεπτά στο φούρνο, μέχρι να τοποθετήσετε μια οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ και να βγει καθαρή και όχι υγρή. Αφήστε το να κρυώσει πλήρως πριν ρίξετε το γλάσο από πάνω.
Για το γλάσο
- Ρίξτε σε ένα μπλέντερ όλα τα συστατικά για το γλάσο.
- Χτυπήστε τα συστατικά σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι όλα τα συστατικά να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετείστε το γλάσο για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει και ύστερα απλώστε το στο κέικ.
Πηγή: foodmaniacs.gr , spoonuniversity.com