Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κέικ καρύδας

Αν τρελαίνεστε για την τροπική γεύση της καρύδας τότε θα αγαπήσετε σίγουρα το παρακάτω κέικ καρύδας που σας προτείνουμε !

Συνοδεύετε με ένα υπέροχο γλάσο από τυρί κρέμα !!

[ingredients]

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείστε τα ζελεδάκια ανανά, τα ψιλοκομμένα κεράσια και τις σταφίδες.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C. Αλείφετε με βούτυρο ή λάδι ένα ταψάκι μακρόστενο και τοποθετείτε μια λαδόκολλα.
  3. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να δείχνουν λευκά για περίπου 5-7 λεπτά, προσθέστε τη ξυνόκρεμα και ανακατέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
  4. Προσθέστε τα αβγά , 1 τη φορά ανακατεύοντας καλά το μείγμα μεταξύ των προσθηκών , και στο τελευταίο αυγό προσθέστε 1 κ.σ. από το αλεύρι για να μην «κόψει» το μείγμα.
  5. Κοσκινίζετε και προσθέτετε το αλεύρι και το baking powder και στη συνέχεια προσθέτετε τα φρούτα ,το μοσχοκάρυδο , το bitters, τη κανέλα, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και την τριμμένη καρύδα.
  6. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα παίρνοντας και τις ποσότητες από τα τοιχώματα.
  7. Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 50-65 λεπτά ή μέχρι τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή. Μόλις είναι μεταφέρετε το σε μια σχάρα και αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει.

Cream cheese glaze

  1. Χτυπάτε με σύρμα το τυρί κρέμα , τη ζάχαρη άχνη , τη βανίλια , το τριμμένο lime , το χυμό του lime και 2 κ.σ. γάλακτος μέχρι να γίνουν πολύ κρεμώδη. Αναλόγως με το πόσο υγρό το θέλετε προσθέτετε γάλα για το αραιώσετε.
  2. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσσο. Σερβίρετε με τσάι ή καφέ.

keik-karydasfoodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: africanbites.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend