Κέικ καρύδας
Αν τρελαίνεστε για την τροπική γεύση της καρύδας τότε θα αγαπήσετε σίγουρα το παρακάτω κέικ καρύδας που σας προτείνουμε !
Συνοδεύετε με ένα υπέροχο γλάσο από τυρί κρέμα !!
Για το κέικ καρύδας θα χρειαστείτε:
- 1 μικρή (2 κούπες) καρύδα τριμμένη
- 1 κούπας σταφίδες
- 1 κούπα ψιλοκομμενα ζελεδάκια ανανά και κερασιού
- 1 κούπα (226 γρ.) βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα ξινόκρεμα (sourcream) ή γιαούρτι
- 5 αυγά μεγάλα
- 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. angostura bitters
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1+1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου και βανίλιας
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 της κούπας γάλα καρύδας ή κανονικό γάλα
- 110 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 2-3 κ.γ. γάλα χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. lime
- 1 κ.γ. τριμμένο lime
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείστε τα ζελεδάκια ανανά, τα ψιλοκομμένα κεράσια και τις σταφίδες.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C. Αλείφετε με βούτυρο ή λάδι ένα ταψάκι μακρόστενο και τοποθετείτε μια λαδόκολλα.
- Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να δείχνουν λευκά για περίπου 5-7 λεπτά, προσθέστε τη ξυνόκρεμα και ανακατέψτε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέστε τα αβγά , 1 τη φορά ανακατεύοντας καλά το μείγμα μεταξύ των προσθηκών , και στο τελευταίο αυγό προσθέστε 1 κ.σ. από το αλεύρι για να μην «κόψει» το μείγμα.
- Κοσκινίζετε και προσθέτετε το αλεύρι και το baking powder και στη συνέχεια προσθέτετε τα φρούτα ,το μοσχοκάρυδο , το bitters, τη κανέλα, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και την τριμμένη καρύδα.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα παίρνοντας και τις ποσότητες από τα τοιχώματα.
- Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 50-65 λεπτά ή μέχρι τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή. Μόλις είναι μεταφέρετε το σε μια σχάρα και αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει.
Cream cheese glaze
- Χτυπάτε με σύρμα το τυρί κρέμα , τη ζάχαρη άχνη , τη βανίλια , το τριμμένο lime , το χυμό του lime και 2 κ.σ. γάλακτος μέχρι να γίνουν πολύ κρεμώδη. Αναλόγως με το πόσο υγρό το θέλετε προσθέτετε γάλα για το αραιώσετε.
- Περιχύνετε το κέικ με το γλάσσο. Σερβίρετε με τσάι ή καφέ.
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: africanbites.com
Διαφήμιση