Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κέικ λάβα μήλου και καραμέλας

Το κέικ λάβα μήλου και καραμέλας είναι  μια δημιουργία που μόλις την παρουσιάσετε θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Συνταγή για κέικ λάβα

Για το μείγμα του κέικ θα χρειαστείτε:

  • 1 ‏ξύσμα από λεμόνι
  • 1 φλ. ‏αλέυρι
  • 3/4 του φλ. ‏ζάχαρη
  • 3 ‏αυγά
  • 2 κ.σ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • ½ φλ. ‏γάλα
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας

Για το στήσιμο του κέικ θα χρειαστείτε:

  • 3 ‏μήλα
  • 1 κουτί ‏κατεψυγμένα μύρτιλα
  • ‏κακάο για πασπάλισμα

Για την σάλτσα καραμέλας θα χρειαστείτε:

  • 1 ½ φλ. ‏ζάχαρη
  • ½ φλ. ‏χυμός μήλου
  • 2 κ.σ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. ‏κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Κόβετε τα μήλα στη μέση βγάζοντας το εσωτερικό τους και κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα συνταστικά του μείγματος του κέικ και ανακατεύετε.
  4. Σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα απλώνετε τις μισές φέτες μήλου.
  5. Προσθέτετε τα μύρτιλα ώστε να καλύψουν εντελώς τα μήλα.
  6. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες φέτες μήλου.
  7. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ στην φόρμα πάνω από τις φέτες μήλου και ψήνετε για 40 λεπτά.
  8. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε τον μισό χυμό μήλου με τη ζάχαρη και ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα, δηλαδή το χρώμα της καραμέλας.
  9. Προσθέτετε την κρέμα γαλακτος, το βούτυρο και τον υπόλοιπο χυμό μήλου.
  10. Ανακατεύετε καλά κι έπειτα αφήνετε να κρυώσει.
  11. Αποσύρετε το κέικ από την φόρμα γυρίζοντας ανάποδα και περιχύνετε το κέικ στο κέντρο του.
  12. Τέλος, πασπαλίζοντας με κακάο.

foodmaniacs.gr

με έμπνευση και φωτογραφία από tastemade

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend