Συνταγή για ένα λαχταριστό και υπερσοκολατένιο κέικ με μόκα και τριπλή σοκολάτα. Ο συνδυσμός μόκα και σοκολάτας πραγματικά απογειώνει το συγκεκριμένο κέικ.
[ingredients]
[ingredients2]
[ingredients3]
Εκτέλεση
- Βουτυρώστε ένα ταψί 20×20.
- Σε ένα μούλτι χτυπήστε τα μπισκότα, το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύστε το μείγμα στην επιφάνεια του ταψιού και πιέστε το μέχρι να απλωθεί και να εφαρμόσει τέλεια. Ύστερα τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά ή και λίγο περισσότερο έως ότου η βάση της πάστας στερεοποιηθεί.
- Λιώστε 400γρ. Από τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε την ύστερα να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα και τον εσπρέσο μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό. Κατόπιν προσθέστε προσεκτικά (λίγη λίγη) στη σοκολάτα που έχετε ετοιμάσει και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίξτε το τελικό μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου που έχετε στο ψυγείο και κατόπιν τοποθετήστε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά θα μπορούσατε να το αφήσετε για όλο το βράδυ).
- Αφού βάλετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώνει, ετοιμάστε τη γκανάς. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα. Αφήστε το μείγμα όπως έχει για ένα λεπτό και κατόπιν αρχίστε να ανακατεύετε, ξεκινώντας από τη μέση, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
- Αφού έχει ετοιμαστεί η μους σας που είχατε στο ψυγείο, αφαιρέστε την από το ταψί – φόρμα και τοποθετήστε την προσεκτικά σε μία σχάρα. Περιχύστε από πάνω τη ζεστή γκανάς απλώνοντάς την όπου χρειάζεται με ένα μαχαίρι.
- Τέλος τοποθετήστε τη τάρτα-μους, στο ψυγείο για 30-40 λεπτά και ύστερα μπορείτε να την απολαύσετε!
Συνταγή για κέικ μόκα με τριπλή σοκολάτα
Πηγή: foodmaniacs.gr
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: twistedfood.co.uk
Διαφήμιση