Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι

Ζουμερό κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι γαρνιρισμένο με γλάσο πορτοκαλιού και γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού!

Έπος !

Για το κέικ πορτοκαλιού θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 φλιτζάνι ‏αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. ‏baking powder
  • 1/2 κ.γ. ‏χοντρό αλάτι
  • 1 φλ. ‏γιαούρτι
  • 1 φλ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 ‏αβγά
  • 2 ‏πορτοκάλια (μόνο το ξύσμα)
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια
  • 1/2 φλ. ‏φυτικό λάδι
  • 1 φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. ‏Χυμός πορτοκαλιού
  • 1 ‏πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. ‏ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ‏νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C. Αλείφετε με βούτυρο και αλεύρι μια μακρόστενη φόρμα για κείκ.
  2. Σ’ένα μικρό μπολ ανακατεύετε με σύρμα για να ομογενοποιηθούν το αλεύρι , το baking powder , και το αλάτι.
  3. Με το ηλεκτρικό μίξερ αναμειγνύετε μέχρι να ενωθούν το γιαούρτι , τη ζάχαρη , τα αυγά , το ξύσμα πορτοκαλιού , τον χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. Βάζετε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτετε τα στερεά υλικά  και αφήστε τα να ανακατευτούν μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Στη συνέχεια βάζετε το φυτικό λάδι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  5. Τοποθετείτε το μείγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε για 50′ στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο του κέικ.

Για τις γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού

  1. Πλένετε και στεγνώνετε καλά το πορτοκάλι.
  2. Το κόβετε στη μέση και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβετε λεπτές φέτες .
  3. Αφαιρείτε τα κουκούτσια με μια οδοντογλυφίδα.
  4. Σ’ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά βάζετε το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
  5. Προσθέστε τις φέτες προτοκαλιού και καλύψτε τη κατσαρόλα , προσέχετε όμως να είναι μόνο μια στρώση και ρυθμίστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήστε τες να σιγοβράσουν για 20′ και τις γυρίζετε μια φορά.
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά και τις αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν μέχρι να σερβίρετε. Βάζετε από κάτω μια λαδόκολλα για να μην λερώσετε τον πάγκο σας από το σιρόπι.
  7. Όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς βάζετε σε μπόλ την ζάχαρη άχνη και τον χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να γίνουν λεία. Για να πετύχετε την επιθυμητή υφή θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τη ποσότητα άχνης ζάχαρης και χυμού πορτοκαλιού.
  8. Πασπαλίζετε με το γλάσο το κέικ και γαρνίρετε με τα γλασαρισμένα πορτοκάλια.
  9. Αφήστε το γλάσο να στεγνώσει προτού σερβίρετε.

13709475_214946882239963_467142858_o

foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: tastemade.com

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
2 Σχόλια
  1. sam tziotzios λέει

    το δοκιμάζω τώρα, αντι για 3 αυγά, έβαλα 2 μεγάλα. το έβαλα στον φούρνο και θα σας πω σε λίγο. επίσης έβαλα το ζουμί από τα 2 πορτοκάλια μέσα γιατι το μείγμα μου ήταν λιγο σφιχτό.

    1. Food Maniacs λέει

      Τέλεια , περιμένουμε εντυπώσεις !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend