Η παραπάνω συνταγή είναι απ’τη Βραζιλία και αφορά ένα κέικ ρολό καραμέλας! Φανταστείτε ένα ρολό που να ξεχειλίζει από καραμέλα και να λιώνει στο στόμα. Τα λόγια περιττά… Πάμε αμέσως στη συνταγή!
Συνταγή που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις: Chocotorta: Ένα υπέροχο γλυκό με μπισκότα, καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα από την Αργεντινή!
Μοναδικό κέικ ρολό καραμέλας
- Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το κέικ ρολό καραμέλας θα χρειαστείτε
- 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. αλεύρι
- 2 κούπες καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Ανακατέψτε με σύρμα τα ασπράδια μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέστε τη ζάχαρη στα ασπράδια και ανακατέψτε.
Προσθέστε τους κρόκους αυγών και προσθέστε αργά αργά το αλεύρι.
Απλώστε τη βάση σ’ένα παραλληλόγραμμο ταψί που έχετε βουτυρώσει και απλώσει λαδόκολλα.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C. Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να χτυπήσει.
Αποσύρετε από τον φούρνο και απλώστε τη καραμέλα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας κενό στις άκρες.
Κάντε ρολό τη ζύμη.
Ζεστάνετε την υπόλοιπη καραμέλα γάλακτος και χρησιμοποιείστε τη ως γαρνιτούρα.
Κόβετε σε λωρίδες τη λαδόκολλα και τις απλώνετε πάνω στο κέικ διαγώνια.
Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και αφαιρέστε τις λωρίδες λαδόκολλας.