Το κέικ σοκολάτα λάβα είναι ένα υπερθεαματικό γλυκό με απίστευτη σάλτσα σοκολάτας που θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές σοκολάτας!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
- Ρίχνετε τον καφέ και το κοσκινισμένο κακάο σε ένα μικρό τηγάνι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Φέρνετε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από την φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
- Προσθέτετε την άχνη ζάχαρη ,το αλάτι, το baking powder και την μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, αφού ομογενοποιηθεί το προηγούμενο περνάτε στο επόμενο.
- Προσθέτετε το λάδι, τον χυμό πορτοκάλι , το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύετε.
- Στη συνέχεια βάζετε στο μείγμα το κρύο μείγμα καφέ και κακάο το οποίο θα έχει πήξει.
- Κοσκινίζετε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και τέλος, προσθέτετε το ξυνόγαλα.
- Βουτυρώνετε μια βαθιά φόρμα για κέικ και την περνάτε με μια στρώση κακάο ώστε να ξεφορμάρετε πιο εύκολα.
- Ψήνετε για 60 λεπτά στους 180° C. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει εντός της φόρμας.
Για την λάβα θα χρειαστείτε:
- Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να έρθει σε βρασμό. Αποσύρετε από την φωτιά.
- Ρίχνετε την μισή στο μπολ με την λευκή σοκολάτα και την άλλη μισή στο μπολ με την σοκολάτα γάλακτος.
- Αν δεν λιώσει εντελώς η σοκολάτα βάλτε το μείγμα στα μικροκύμματα για να λιώσει.
- Ξεφορμάρετε το κέικ και το βάζετε στην πιατέλα που θα σερβίρετε πριν περιχύσετε με τις σοκολάτες. Στο σημείο αυτό περιχύνετε με τις σοκολάτες εναλλάσσοντας για να έχετε πολυχρωμία.
- Σερβίρετε κι απολαμβάνετε !