Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Αφράτο κέικ με καφέ και σοκολάτα

Ένα υπέροχο και αφράτο κέικ με καφέ και σοκολάτα, πλούσιο γλάσο και τρελή σοκολατένια γεύση!

Δες όλες μας τις συνταγές για κέικ εδώ.

Αφράτο κέικ με καφέ

    • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες 20 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 35 Λεπτά
    • Μερίδες10

      Για το αφράτο κέικ με καφέ και σοκολάτα θα χρειαστείτε

      Υλικά για το κέικ

      • 300 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
      • 150 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
      • 60 γρ. ‏κακάο σε σκόνη
      • 1/2 κ.γ. ‏σόδα
      • 550 γρ. ‏ζάχαρη κρυσταλλική
      • 4 ‏αυγά
      • 8 κ.γ. ‏φυτικό λάδι
      • 125 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
      • 250 γρ. ‏βούτυρο
      • 250 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
      • 8 κ.γ. ‏στιγμιαίο καφέ
      • 180ml ‏νερό

      Υλικά για την επικάλυψη

      • 6 κ.σ. ‏βούτυρο μαλακό
      • 6 κ.σ. ‏κακάο σε σκόνη
      • 2 κ.σ. ‏μέλι
      • 2 κ.γ. ‏βανίλια
      • 1 1/2 - 2 φλιτζ. ‏ζάχαρη άχνη

      Εκτέλεση

      1

      Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώστε τη φόρμα και καλύψτε την με μια λαδόκολλα (κόψτε πρώτα ένα στρογγυλό χαρτί για τη βάση και μετά ένα παραλληλόγραμμο για τα τοιχώματα, το οποίο θα πρέπει να προεξέχει 2 εκατοστά πάνω από τη φόρμα).

      2

      Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία βάλτε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τον καφέ και το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και απομακρύνετε από τη φωτιά.

      3

      Κοσκινίστε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ τα αλεύρια, το κακάο και τη σόδα. Ανακατέψτε και τη ζάχαρη και σχηματίστε μια λακκούβα στο κέντρο.

      4

      Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το λάδι και την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το μείγμα των αυγών και της σοκολάτας στο μείγμα με τα αλεύρια.

      5

      Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Αδειάστε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήστε το για 1 ώρα και 20 λεπτά.

      6

      Προς το τέλος του χρόνου ελέγξτε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα. Θα πρέπει να βγει καθαρό.

      7

      Αφήστε το κέικ μέσα στη φόρμα, μέχρι κρυώσει τελείως, προτού το ξεφορμάρετε. Στη συνέχεια απλώνετε το frosting από πάνω και σερβίρετε τη συνταγή.

      Για την επικάλυψη

      8

      Χτυπάμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γάλα να αραιώσετε το μείγμα.

      Διαφήμιση

      αφράτο κέικ με καφέ και σοκολάτα

      Πηγή: newsbeast.gr

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend