Ένα απόλυτα αρωματικό και ζουμερό κέικ. Μια υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου στην οποία τα φουντούκια δένουν με την κουβερτούρα και τα αμύγδαλα με το κομφί πορτοκαλιού.
[ingredients]
Εκτέλεση
Κομφί πορτοκαλιού
- Βράζετε μερικά πορτοκάλια ολόκληρα για 1 ώρα σε αρκετό νερό για να φύγει η οξύτητά τους.
- Τα στραγγίζετε, τα καθαρίζουμε και παίρνετε 400 γρ, από τις φλούδες τους.
- Τις καθαρίζετε όσο καλύτερα μπορείτε από τη λευκή μεμβράνη και τις κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια.
- Ρίχνετε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τις φλούδες από τα πορτοκάλια.
- Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά έως ότου οι φλούδες αρχίσουν να καραμελώνουν.
- Ρίχνετε τη ζάχαρη και το μέλι και προσθέτετε λίγο νερό, ίσα να σκεπαστούν οι φλούδες.
- Βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά και προσθέτετε ξανά νερό, ίσα να σκεπαστούν πάλι οι φλούδες.
- Αφήνετε να εξατμιστούν για άλλη μία φορά τα υγρά.
- Ανακατεύετε τα 100 γρ. νερό με το κορν φλάουρ και ρίχνετε το υγρό αυτό πάνω από τις φλούδες.
- Αφήνετε να βράσουν για μερικά λεπτά, αποσύρετε και διατηρείτε το κομφί στο ψυγείο.
Κέικ πορτοκαλιού
- Παίρνουμε 300 γρ. από το κομφί πορτοκαλιού που έχουμε φτιάξει και το ανακατεύουμε με την αμυγδαλόσκονη.
- Απλώνουμε αυτό το μείγμα σε ένα ταψί ή τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ., που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, αφήνοντας περιθώριο 1 εκ. από τα τοιχώματα.
Κέικ σοκολάτας
- Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για αρκετή ώρα έως ότου γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Κατεβάζετε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί, αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και προσθέτετε τους κρόκους και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
- Στο τέλος ενσωματώνετε την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζετε αυτό το μείγμα πάνω από το κέικ πορτοκαλιού.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά.
Πηγή: steliosparliaros.gr