Η παρακάτω συνταγή ονομάζεται το κέικ των αγγέλων γιατί έχει πολύ ελαφριά , ονειρεμένη υφή την οποία προσφέρει η αφράτη και φουσκωτή μαρέγκα.
Θέλει λίγη δουλίτσα αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο και τον χρόνο !
[ingredients]
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τα αυγά μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμόριο και το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου.
- Περάστε από το κόσκινο μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Επαναλάβετε τη διαδικασία 5 φορές.
- Ανακατέψτε απαλά τα υγρά με τα στερεά υλικά και στη συνέχεια τοποθετείστε το μείγμα σε φόρμα με τρύπα στη μέση και αποσπώμενη βάση.
- Τοποθετείτε το κέικ σε κρύο φούρνο. Ανάβετε τον φούρνο και ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στους 160 C.
- Μαγειρεύετε το κέικ για 1 ώρα μέχρι να πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα.
- Γυρίζετε ανάποδα το κέικ και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει καλά το ξεφορμάρετε.
Συνταγή για angel cake
Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: allrecipes.com
τι είναι το κρεμόριο και που θα το βρω???
Η κρέμα ταρτάρ, ή αλλιώς το κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο είναι όξινο άλας. Προέρχεται από τα σταφύλια και θεωρείται υποπροϊόν του κρασιού, ενώ η μορφή του είναι σκόνη. Έχει αρκετές χρήσεις, αλλά στην μαγειρική/ζαχαροπλαστική βοηθάει να δοθεί περισσότερος όγκος στην μαρέγκα και μία πιο κρεμώδης σύσταση στα ζαχαρούχα επιδόρπια όπως η καραμέλα και το παγωτό. Μπορείς να το βρεις σε μαγαζιά με μπαχαρικά!
καλησπέρα σας,, Αν το βαλω σε ταψι το οποιο δεν εχει τρυπα στη μεση θα υπαρξει καποιο προβλημα?
Όχι , κανένα πρόβλημα 🙂