Λαχταριστό αφράτο κέικ βανίλιας που με την προσθήκη σταγόνων σοκολάτας γίνεται το τέλειο επιδόρπιο! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε…
[ingredients]
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαστάσεων βάσης 24 εκ.
- Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέϊκιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
- Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 4 λ περίπου μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη.
- Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και σταδιακά, λίγο λίγο, το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως, χωρίς να το χτυπήσετε αρκετά και σφίξει.
- Αφήνετε το μίξερ, κρατάτε μια χούφτα σταγόνες σοκολάτας για πασπάλισμα και τις υπόλοιπες τις βάζετε μέσα στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
- Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε από πάνω τη χούφτα σταγόνες που κρατήσατε.
- Ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα με την οποία θα τρυπήσετε το κέικ στο κέντρο του βγει καθαρή και στεγνή.
- Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να σταθεί, το ξεφορμάρετε και μόλις μισοκρυώσει, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε σκέτο ή με σταγόνες σοκολάτας.
Πηγή: sintayes.gr