Κεκάκια με σοκολάτα Maltesers
Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός από κέικ , βουτυρόκρεμα και τραγανά κομμάτια από τη λατρεμένη σοκολάτα Maltesers.
Θα πρέπει σίγουρα να τα κρύψετε απ’τα παιδιά !!
[ingredients]
[ingredients2]
Εκτέλεση
Για τα cupcakes
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C και βάζετε σε μια φόρμα για μάφιν θήκες cupcakes.
- Χτυπάτε σε κρέμα το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη με το μίξερ χειρός.
- Προσθέστε όλη τη βανίλια και στη συνέχεια τα αυγά (ένα τη φορά) ανακατεύοντας με το σύρμα πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη, Αν η κρέμα αρχίζει να κόβει προσθέστε 2 κ.σ. από το αλεύρι και χτυπήστε μέχρι να γίνει λεία.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ενσωματώστε το αλεύρι , το baking powder και το αλάτι (προσθέστε τα όλα μαζί) και στη συνέχεια προσθέστε τα Maltesers.
- Χωρίστε το μείγμα σε ίσα μέρη μεταξύ των 12 θηκών για cupcakes και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα απ’το κέντρο του cupcake. Μόλις ψηθούν αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στη φόρμα.
Για τη βουτυρόκρεμα
- Με το ηλεκτρικό μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο , την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και κρεμώδες.
- Μπορείτε να βάλετε μια κουταλιά κρέμας πάνω στο κάθε κέικ και να την απλώσετε με ένα μαχαίρι. Για μια πιο επαγγελματική όψη μπορείτε να μπορείτε να πάρετε ένα κορνέ με το στόμιο σε σχήμα αστεριού και να απλώσετε τη κρέμα σε κωνικό σχήμα. Πασπαλείστε με κομμάτια Maltesers.
Διακοσμείτε τα με ολόκληρο κομμάτι Maltesers αν το επιθυμείτε !
Πηγή : foodmaniacs
Με έμπνευση και φωτογραφία από: goodtoknow