Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κεράσι γλυκό του κουταλιού

Σε ποιον δεν αρέσουν τα κεράσια; Υπάρχουν πολλές συνταγές για να απολάυσετε το αγαπημένο αυτό φρούτο εκτός από ωμό. Όπως για παράδειγμα μια λαχταριστή κερασόπιτα ή σπιτική μαρμελάδα κεράσι. Εμείς σας έχουμε τώρα τη συνταγή για ένα μοναδικό σπιτικό κεράσι γλυκό κουταλιού! Ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά και θα έχετε ένα γλυκό του κουταλιού που θα φτιάξετε ξανά και ξανά.

Κεράσι γλυκό του κουταλιού

    • Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
    • Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
    • Συνολικός Χρόνος1 Ώρες
    • Μερίδες60 (3 βάζα)

      Για το κεράσι γλυκό κουταλιού θα χρειαστείτε

      • 6 φλυτζ. κεράσια
      • 100 γρ. πηκτίνη για μαρμελάδες
      • 1/4 φλυτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
      • 1/2 κ.γ. βούτυρο
      • 3 φλυτζ. ζάχαρη

      Εκτέλεση

      1

      Αποστειρώστε τα βάζα σας και κρατήστε τα ζεστά για όσο ετοιμάζετε το γλυκό κεράσι.

      2

      Τοποθετήστε τα κεράσια (αφού τα έχετε φυσικά πλύνει και καθαρίσει) σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζετε σε μεσαία φωτιά.

      Συμβουλή: Χρησιμοποιείστε γάντια στο καθάρισμα γιατί βάφουν το δέρμα!

      3

      Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την πηκτίνη με το 1/4 φλυτζ. ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα κεράσια και ανακατεύετε καλά. Ύστερα προσθέτετε και το βούτυρο.

      4

      Συνεχίζετε να έχετε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι το μείγμα σας να έρθει σε σημείο βρασμού. Τότε προσθέστε 3 ακόμα φλυτζάνια ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν τα κεράσια για 1 ακόμα λεπτό.

      5

      Τότε αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα μεγάλο κουτάλι προσεκτικά αφαιρείτε τον αφρό που έχει μείνει στο πάνω μέρος της κατσαρόλας.

      6

      Αμέσως μεταφέρετε τα γλυκό κουταλιού κεράσι στα αποστειρωμένα βάζα, προσέχοντας να αφήσετε περίπου 1 εκατοστό κενό στην κορυφή.

      7

      Πολύ σημαντικό: Πριν κλείσετε τα βάζα, χρησιμποιώντας μια πετσέτα που είχατε βουτήξει σε ζεστό νερό αμέσως πριν αυτή τη διαδικασία, σπουπίζετε την επιφάνεια των καπακιών. Αυτό γίνεται για να αφαιρεθούν τυχόν υπολοίματα ή κρύσταλοι από τη ζάχαρη μετέποιτα.

      8

      Κατόπιν βιδώστε τα καπάκια πολύ σφιχτά.

      9

      Ύστερα τοποθετήστε τα βάζα σε καυτό νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά.

      10

      Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αφαιρείτε τα βάζα από το βραστό νερό και προσεκτικά και περιμέντε 5 λεπτά. Ύστερα, τοποθετήστε τα βάζα σε μια άκρη προσεκτικλα γιατι θα καίνε ακόμα και αφήστε εκεί για 24 ώρες. Ύστερα ανοίξτε όποιο θέλετε για να δοκιμάσετε το γλυκό του κουταλιού και τοποθετήστε τα υπόλοιπα στο ψυγείο!

      Διαφήμιση

      κεράσι γλυκό κουταλιούfoodmaniacs.gr

      Με έμπνευση και φωτογραφίες από: geniuskitchen και The Spruce Eats

      Δες και αυτή τη συνταγή!

      Διαφήμιση

      Σου προτείνουμε

      Μπορεί επίσης να σας αρέσουν

      Αφήστε μια απάντηση

      Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

       
      Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
      Send this to a friend