Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Κεικ σοκολάτα μπανάνα με σοκολατένια επικάλυψη

Η σοκολάτα δένει αρμονικά με την μπανάνα και δημιουργεί έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις !

[ingredients]

[ingredients2]

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C και τοποθετείτε τη σχάρα στη μέση του φούρνου σας. Βουτυρώνετε ένα ταψί 23×33 εκ και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με σύρμα τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο ,το baking powder , τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε μαζί τα αυγά, τις πολτοποιημένες μπανάνες, το νερό, το γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν. Τώρα , προσθέστε τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα αντιληφθείτε ότι το μείγμα  θα είναι αραιό. Περιχύνετε το προετοιμασμένο ταψί με το μείγμα του κέικ και ψήνετε για 35-40 λεπτά ή μέχρι τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
  4. Αποσύρετε από τον φούρνο και το τοποθετείτε σε μια σχάρα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει εντελώς περιχύνετε την γκανάς.

Προετοιμασία γκανάς :

  1. Τοποθετείτε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με ένα μεσαίο ανοξείδωτο μπολ. Αφήστε το στην άκρη.
  2. Φέρνετε σε βρασμό την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. ( αυτό μπορεί να γίνει και στα μικροκύμματα.)
  3. Αμέσως περιχύνετε την σοκολάτα με την κρέμα που βράζει και αφήστε τη να σταθεί για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Μόλις η γκανάς κρυώσει εντελώς τη χρυπάτε μέχρι να γίνει απαλή και αφράτη. Τέλος περιχύνετε το κέικ και γαρνίρετε με αποξηραμένες φλούδες μπανάνας.

chocolatebananacake
foodmaniacs

Αρχική έμπνευση και φωτογραφία από: joyofbaking.com

Βαθμολόγησε τη συνταγή!

Διαφήμιση

Σου προτείνουμε

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

 
Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
Send this to a friend